Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Met Lichtmis eten we pannenkoeken ... En bij Rob geven we ze een heerlijke twist!
Een beetje bloem, een scheutje melk, eieren, boter en hop: het is tijd om pannenkoeken op te gooien! Het is een eenvoudig recept, maar de kwaliteit van de ingrediënten maakt een wereld van verschil. Kom bij Rob langs voor een lekkere degustatie en luister naar de tips van onze banketbakkers om zelf de perfecte pannenkoek te bakken ... Of trakteer jezelf in de namiddag in het restaurant van Rob op een heerlijk duo huisbereide pannenkoeken!
Rob staat niet stil ...
Amper een maand na de kerst- en eindejaarsdesserts en de driekoningentaart staat er bij ons een nieuwe dunne, ronde verwennerij op tafel: de pannenkoek. Niets om voor dag en dauw op te staan, zoals wanneer ze brood maken, maar omdat 2 februari dit jaar op een zondag valt, bereiden onze banketbakkers hun deeg op voorhand voor om groot en klein van hun lekkernijen te laten smullen.
Pannenkoekendegustatie in de winkel.
Sluit je ogen, volg je neus en laat je door het onweerstaanbare aroma leiden naar onze stapel pannenkoeken aan de ingang van de winkel! Dit jaar bakt onze imker Xavier Rennotte pannenkoeken die hij met zijn heerlijke hazelnoot-honingpasta van Bee Sweet afwerkt. Kom deze lekkernij zeker proeven op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari 2020 tussen 11 en 17 uur.
Gouden tip: gebruik ingrediënten van topkwaliteit!
Het maakt niet uit welke eieren je gebruikt, toch? Niet is minder waar! Als je eenmaal een kakelvers hoeve-ei geproefd hebt, weet je dat de smaak en de textuur van deze eieren onvergelijkbaar is. En dat verschil proef je in je pannenkoekendeeg. Gebruik de eieren niet later dan negen dagen na de datum die erop gedrukt staat om alle smaakvoordelen van hun ultra-versheid te bewaren.
Hoe zit het dan met de bloem? Ook hier speelt de gekozen soort een rol: voor pannenkoekendeeg kies je bij voorkeur erg fijne bloem van zachte tarwe. Hoe fijner de bloem gemalen is, hoe dunner en lichter je pannenkoeken zullen zijn. Als glutenvrij alternatief kies je voor bloem van kastanjes, rijst, maïs, quinoa of kikkererwten.
Neem geen halve (of halfvolle) maatregelen en gebruik volle melk!
Wat de vetstof betreft, geeft hoeveboter net dat tikkeltje meer smaak. Het lijkt misschien een detail, maar de vetstof maakt een goed recept helemaal af.
Even kloppen, de pan opwarmen ... en opgooien maar!
Meng de ingrediënten (de volgorde maakt niet uit) en voeg een beetje gesmolten boter toe. Mix het geheel en zeef het mengsel, zodat er zeker geen klonters in de pan belanden. Na een uurtje op kamertemperatuur rusten is het deeg klaar voor gebruik. En nu nog een beetje handigheid om de pannenkoeken op te gooien! Kun jij even goed overweg met de pan als onze chef banketbakkerij Thierry? Post een foto van jezelf in actie op onze Facebookpagina en deel deze met je vrienden!
Ideeën voor op de pannenkoek
Een gewone pannenkoek kan al heerlijk smaken. Geef je hem een fantasierijke toets met een originele kleur of garnering, dan geniet je er dubbel zo intens van. Vorig jaar gaven we al enkele inspirerende suggesties. Naast alle mogelijke soorten suiker, roomijs in tal van smaken, chocoladesaus, honing of fruit en slagroom zijn er heel wat andere recepten om je pannenkoeken net iets specialer te maken. Laat je inspireren door deze ideeën voor jonge en iets oudere lekkerbekken ...
Voor kinderen | Voor volwassenen |
Marshmallowpasta |
Carpaccio van ananas met rum en bruine suiker |
Cuberdonsiroop |
Aardbeien, balsamicosiroop en stukjes pistachenoot |
Pindakaas |
Gekaramelliseerde appelblokjes, calvados en cassonade |
Pasta van hazelnoten, amandelen of pistachenoten |
Rabarber-frambozenconfituur |
Banaan, praliné en slagroom |
Chocoladeganache met timutpeper |
Melkchocolade en frambozen |
Crémeux van witte chocolade en matcha |
Verkruimelde speculaaskoekjes met boter |
Peer, kaneel en Cointreau |
Dulce de leche |
Abrikozen, witte amandelen en gesmolten witte chocolade |
Aardbeien, vanille en gesmolten witte chocolade |
Gekonfijte mandarijnen en chocoladesaus van pure originechocolade |
Kastanjepasta |
Koffiecrème, krullen van pure chocolade en cacaonibs |
Ahornboter |
Amandelen, peer en gezouten boterkaramel |
Lemon curd |
Pecannoten, ahornsiroop en slagroom |
In het restaurant van Rob staan pannenkoeken het hele jaar door op het menu.
Kinderen (en volwassenen, natuurlijk) zijn niet alleen met Lichtmis dol op pannenkoeken. Daarom staan ze in het restaurant van Rob het hele jaar door op het menu. Van maandag tot zaterdag kun je tussen 15 en 18 uur een duo van huisbereide pannenkoeken met vier garnituren bestellen: suiker of cassonade, chocolade, karamel 'Crème de Salidou' en banaan-chocolade.
Terwijl alle fijnproevers Lichtmis vieren, denken wij al na over wat we je met Vastenavond kunnen voorschotelen ...