Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Exotische paddenstoelen, lokaal geplukt in Brussel
21 Okt 2020
Categorieën:
Inspiratie
Het woord ‘champignon’ is afgeleid van een woord in het volkslatijn: ‘campagniolus’, ofwel ‘klein product van het veld’. Maar dat betekent niet dat champignons (en andere paddenstoelen) alleen op het platteland groeien: ook in hartje Brussel vindt u ze. Elke week krijgt Rob heerlijke, exotische biopaddenstoelen die gekweekt zijn in de kelders van Kuregem, onder de slachthuizen van Anderlecht. Daar hebben 3 jonge Brusselaars ‘Le Champignon de Bruxelles’ opgericht, een ‘zero waste’-coöperatie die bierdraf (een restproduct van het brouwen van gerst) uit Belgische brouwerijen hergebruikt.
De favorieten van ons producthoofd Didier Sperandieu :
Eryngii
Deze oesterzwam herkent u onder meer aan zijn voet van 4 tot 6 cm breed. Het witte, stevige en dikke vlees van deze paddenstoel blijft stevig bij het bereiden. Hij heeft
een zachte, licht zoete smaak.
een zachte, licht zoete smaak.
Maitake
De smaak van deze knapperige paddenstoel doet denken aan hazelnoten. Maitake is Japans voor ‘dansende paddenstoel’: die naam kreeg hij omdat mensen dansten van geluk toen ze deze felbegeerde, geneeskrachtige paddenstoel in het wild vonden.
Nameko
Deze zachte paddenstoel geeft sauzen en soepen een ongeëvenaard romige textuur. Hij is ook erg lekker in een salade of gebakken (alleen of samen met andere groenten).