Ingrediënten (voor ongeveer 3 stuks) :

  • 500 g bloem
  • 20 g verse gist
  • 350 ml lauw water
  • 45 ml olijfolie
  • 10 g zout
  • 3 fijnegehakte knoflookteentjes
  • Naar smaak: salie, rozemarijn, basilicum, groene asperges ...

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten samen in een deegkneder.
  2. Laat de deegkneder 10 minuten lang draaien tot het deeg elastisch en glad is.
  3. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur op kametemperatuur rusten. Het deeg moet dubbel zo groot worden.
  4. Verdeel het deeg in drie delen en maak er platte schijven van. Leg ze in een bakvorm en dek af met vershoudfolie.
  5. Laat ongeveer 30 minuten lang up een warme plek rusten/
  6. Haal de folie eraf en maak met je vingers markeringen in het deeg.
  7. Dek het deeg opnieuw af en laat rusten tot het volume verdubbeld is.
  8. Bestrijk het deeg meet olijfolie.
  9. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de facaccia's gedurende 25 minuten.
  10. Haal ze uit de bakvorm en serveer ze lauw.

 

 

Smakelijk !