Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Jouw zomerse aperitief
De zomer is weer in het land! Tijd om de aperitiefbordjes uit de kast te halen voor een heerlijke maaltijd met een gastronomische M. Of je nu onverwacht bezoek krijgt of een gezellig moment plant voor vrienden, familie of gewoon met z’n tweetjes, wij geven je alvast enkele ideeën voor een zalig zomerse en elegant eenvoudige apero!
VERSE ZOMERGROENTEN
Geen betere manier om de culinaire toon te zetten dan met de frisse smaak van knapperige groentjes: mooie, kleurrijke kerstomaatjes, fijngesneden courgettes, artisjokken, radijsjes of enkele ingemaakte paprika’s.
⇒ Ons snelle receptidee: kleine bruschetta’s van zachte focaccia (verkrijgbaar in de bakkerij) met een royaal laagje stracciatella di bufala, wat olijfolie, verse basilicum en geraspte citroenschil. Simpel en verrassend lekker!
ROB's HUISBEREIDE PATÉ IS EEN PARELTJE
Houd zeker ook een bordje vrij voor onze paté met eend, foie gras en pistaches – een sensatie voor je smaakpapillen! Gecombineerd met een mooie snee boerenbrood wordt deze paté gegarandeerd dé hit van je apero.
⇒ Ons snelle receptidee: snijd drie little gems klein en breng ze op smaak met je favoriete mosterdvinaigrette. De knapperige en zoete smaak creëert een interessant contrast met twee vierkante plakjes paté met korst.
UIT DE ZILTE ZEE
Tip voor een chic én origineel aperitiefhapje: inktviscarpaccio, geserveerd op bordjes of prikkertjes. Rond dit verfijnde thema af met een selectie vissalades, tarama of sneetjes toast of blini’s bestreken met vispastei. Elegant, lekker en wordt altijd gesmaakt.
⇒ Ons snelle receptidee: verwarm je oven voor op 180°. Open een blikje sardienen met olijfolie. Voeg 1 el sojasaus, 2 tot 3 dunne plakjes knoflook en citroen toe. Rooster 20 minuten in de oven. Werk af met koriander en serveer met sneetjes geroosterd brood.
ONWEERSTAANBAAR KROKANT
Onze kaasstengels zijn om van te smullen! Een klassieker die op is voor je het weet, dus koop maar beter twee pakjes. De perfecte partner van charcuterie, hummus of zelfs enkele knapperige groenten om te dippen.
⇒ Ons snelle receptidee: maak zelf kaasstengels. Verwarm je oven voor op 180°. Rol een vel bladerdeeg uit en bestrijk dit met eigeel. Snij het deeg in strookjes. Bestrooi ze met een mengsel van geraspte kaas (bijvoorbeeld emmentaler en gruyère) en kruid met peper. Bak tot de stengels goudbruin zijn.
HUMMUS MET EEN TWIST
Al jaren een graag geziene gast op elke apero. Traditioneel wordt hummus gegeten met Libanees brood (of pita), maar deze spread smaakt ook heerlijk bij rauwe groenten, stukjes kip of falafels. Ook voor veggie lovers is hummus s verrassend veelzijdig aperitiefhapje als je bv. kiest voor een hummus van koraallinzen – subtiel, kleurrijk en 100% heerlijk.
⇒ Ons snelle receptidee: maak je hummus zelf met je eigen unieke twist. Edamamebonen geven jouw versie namelijk een originele groene kleur en een Aziatische toets. Fris, smeuïg ... en verrassend!
ZELFGEMAAKTE PIZZA, EEN MUST
Voorgebakken deeg uit de versafdeling, een witte of tomatensaus, een beetje mozzarella ... Meer heb je niet nodig!
⇒ Onze gastronomische ideeën voor een pizza met pit:
● met een witte saus: ricotta, mortadella, pistachepesto – om voor te smelten.
● met tomatensaus: tonijn, olijven, rode uien – elke hap smaakt naar zonneschijn.
EEN APERITIEFPLANK, ALTIJD EEN GOEDE ZET
AStel je eigen charcuterie- en kaasplankje samen met je favoriete producten. Onze medewerkers aan de toog bevelen je met plezier de beste of meest originele producten aan. Een simpel, maar smakelijk idee.
⇒ Ontdek de favoriete producten van onze charcuterie- en zuivelteams.
Voor de charcuterie trekken we naar het zuiden met drie Italiaanse specialiteiten: de Felino-worst, een pittige Schiacciata en Bresaola – de top van de Italiaanse charcuterie, die zachtheid en verfijning combineert. Vul aan met Trevélez, een delicate maar stevige Iberische ham die op de tong smelt. Tot slot, ontdek de zomerse creatie van onze charcutiers Patrick en Hadrien – een huisgemaakte Griekse pens met olijven, feta, ui en oregano.
Vul jouw plank aan met onze 4 favoriete kazen voor de zomer :
-
Croccanta – een Zwitserse kaas van rauwe melk met een fijne notenhint. Heerlijk krokant dankzij de vijgenpitten.
-
Bellavitano Espresso – een kaas die het midden houdt tussen cheddar en Parmezaan, omhuld met koffiedik.
-
Old Groenendael (18 maanden) – deze oude, brokkelige kaas wordt door sommigen wel eens de Belgische Parmezaan genoemd.
-
Comté 24 maanden – een tijdloze klassieker met krachtige smaak en een knapperige textuur waarin je zoutkristallen ontdekt.
Probeer voor een frisse toets ook onze zelfgemaakte tzatziki, een nieuwigheid op onze zuivelafdeling.
DE PERFECTE FINISHING TOUCH : WIJNEN VAN ONZE KELDERMEESTERS
In juni verwennen onze keldermeesters je met een selectie wijnen om te proeven met vrienden. Echte pareltjes voor een klein prijsje, perfect voor bij je zomerse aperitiefhapjes. Frisse witte wijnen, lichte rode wijnen of feestelijke bubbels: wij hebben een wijn voor elke smaak ... en elke tafel!
Een zomerse apero is vooral een moment om samen te genieten. En bij ons vind je alles om dat moment perfect en zorgeloos te laten verlopen. En, ben jij al klaar voor het aperoseizoen? |