Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 grote wilde/platte perziken
  • 1 bol burrata
  • 300 gram fregula
  • 200 gram pancetta
  • Olijfolie
  • Verse basilicum Pistou

Dressing

  • 1 el witte natuurazijn
  • Sap van 1 appelsien
  • 2 tl zachte mosterd
  • 1 tl honing
  • 4 el neutrale honing
  • Zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Kook de fregula gaar in gezouten water en giet af. Laat eventjes afkoelen en roer er wat olijfolie door. Stort alles op een grote serveerschaal en laat verder afkoelen.
  2. Bak intussen de pancettablokjes en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
  3. Ontpit de perziken en verdeel ze in gelijke partjes. Scheur ook de burrata in grote stukken
  4. Eens het meeste vet van de pancetta verdwenen is, verdeel het vlees over de fregula. Verdeel daarna de perzik en mozzarella over de schotel. Werk af met wat basilicum Pistou en zwarte peper.

Dressing

Meng alle ingrediënten en maak wat pittiger met extra azijn of mosterd als je wil of zoeter door wat extra honing en/of appelsiensap. Giet de dressing royaal over de schotel en laat het goed intrekken zodat alle smaken goed vermengen!

 


Recept van Cuisine Gantoise