Ingrediënten (voor 4 personen)

  • enkele bladeren bindsla
  • tomaten
  • 1 komkommer
  • kiemgroenten
  • jonge scheuten van Micro Flavours
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • croutons (optioneel)

Voor de kip:

  • 400 g kipfilet
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprika
  • 3 el olijfolie
  • 1 el tamarisojasaus

Voor de dressing:

  • 1 kop vooraf geweekte cashewnoten
  • ½ kopje water
  • 50 g ansjovis + 1 el olie van de ansjovis
  • 1el ciderazijn
  • 2 el olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in stukjes en laat ze marineren in een mengeling van de tamarisojasaus, paprika, kurkuma en olijfolie. Gaar ze daarna ongeveer 20 minuten op een lage temperatuur (85 °C) in een traditionele oven.
  2. Spoel en snijd de sla en rauwe groenten.
  3. Doe de cashewnoten (20 minuten vooraf geweekt in water), de ansjovis, 1 el ansjovisolie, de ciderazijn, de olijfolie, het citroensap, peper en zout bij elkaar. Mix alle ingrediënten. Voeg eventueel een klein beetje water toe om de dressing iets vloeibaarder te maken.
  4. Maak een salade van de bindsla, de jonge scheuten en de stukjes kip. Voeg de ansjovissaus en andere seizoensgroenten naar keuze toe (tomaat, paprika, komkommer, geraspte kool ...).
  5. Werk indien gewenst af met parmezaanschilfers en croutons.

Recept van Cuisine Vivante