Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
![Caesarsalade 2.0](https://www.rob-brussels.be/media/magefan_blog/banniere_salade_caeser.jpg)
Caesarsalade 2.0
14 Mar 2022
Ingrediënten (voor 4 personen)
- enkele bladeren bindsla
- tomaten
- 1 komkommer
- kiemgroenten
- jonge scheuten van Micro Flavours
- 60 g Parmezaanse kaas
- croutons (optioneel)
Voor de kip:
- 400 g kipfilet
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprika
- 3 el olijfolie
- 1 el tamarisojasaus
Voor de dressing:
- 1 kop vooraf geweekte cashewnoten
- ½ kopje water
- 50 g ansjovis + 1 el olie van de ansjovis
- 1el ciderazijn
- 2 el olijfolie
- sap van een halve citroen
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de kipfilet in stukjes en laat ze marineren in een mengeling van de tamarisojasaus, paprika, kurkuma en olijfolie. Gaar ze daarna ongeveer 20 minuten op een lage temperatuur (85 °C) in een traditionele oven.
- Spoel en snijd de sla en rauwe groenten.
- Doe de cashewnoten (20 minuten vooraf geweekt in water), de ansjovis, 1 el ansjovisolie, de ciderazijn, de olijfolie, het citroensap, peper en zout bij elkaar. Mix alle ingrediënten. Voeg eventueel een klein beetje water toe om de dressing iets vloeibaarder te maken.
- Maak een salade van de bindsla, de jonge scheuten en de stukjes kip. Voeg de ansjovissaus en andere seizoensgroenten naar keuze toe (tomaat, paprika, komkommer, geraspte kool ...).
- Werk indien gewenst af met parmezaanschilfers en croutons.
Recept van Cuisine Vivante
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- recept
- wijn
- winkel
- vin
- whisky
- degustatie
- spirits
- woluwe
- vlees
- vis
- bier
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- 2belgianfoodies
- dessert
- aperitief
- vin rouges
- desserts
- boisson
- truffel
- wild
- cuisine gantoise
- the original wine box by rob
- simmental
- lunch
- charcuterie
- seizoen
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- sake
- peper
- drank
- recette
- spirit box selected by rob
- tomaten
- japan