Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Gebakken rog, Pata Negra, geroosterde hazelnoten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 rogfilets
- 1 klont roomboter
- 1 handje hazelnoten
- 100 g pata negra (ik koos voor de Bellota-Bellota, een grand cru Iberische ham)
- Cress om af te werken
Voor de saus
- 1 teentje look
- 60 cl melk (ik gebruikte de halfvolle weidemelk van Campina)
- 20 cl room (ik gebruikte hiervoor de volle room van Campina, die heb ik altijd in huis)
- 1 takje tijm
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de saus en laat die een half uur trekken op 60° C. Verwijder de tijm en mix glad.
- Rooster de hazelnoten gedurende 10 min in een voorverwarmde oven bij 160° C. Hak de noten grof. Bak de filets van rog in een flinke hoeveelheid bruisende boter. Kruid met peper en zout.
Afwerking
- Schik een filet van rog op een warm (diep) bord. Plaats er wat plakjes pata negra op. Schuim de saus net voor het serveren op met een staafmixer en schep rondom. Werk af met cress en wat gehakte geroosterde hazelnoten.