Ingrediënten (per persoon)

  • 2 fijne groene asperges
  • 1 ei
  • Scheutje melk
  • Garnaaltjes (10-tal)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Krulpeterselie

 

Bereiding :

  1. Breek voorzichtig het ei door er het bovenste deel van te verwijderen. Bij mij lukt het het best om het er ‘af te snijden’ met een mes. Zorg dat de opening groot genoeg is zodat je het straks makkelijk terug kan vullen maar ook niet te groot zodat er genoeg in kan.
  2. Bak het ei met een scheutje melk, peper en zout als een roerei.
  3. Kuis de asperges (snij de taaie onderkant er af) en snij de tippen er ook af (niet weggooien). Leg vervolgens de asperges in kokend water. Haal de tippen er na een goeie minuut uit en dep ze droog.
  4. Haal de rest van de asperges na een tweetal minuutjes eveneens uit het water en laat ze even rusten. Snij het lange gedeelte van de asperges in schijfjes en bak kort in olijfolie en peper en zout.
  5. Nu gaan we het eitje vullen: leg onderaan de schelp wat van de schijfjes asperge, daar bovenop komt wat van het roerei en daar bovenop de garnaaltjes. Afwerken doe je met nog wat fijne aspergeschijfjes en wat krulpeterselie.

 


Recept van Cuisine Gantoise