Ingrediënten (voor 4 personen)

- 1 aubergine

- 2 teentjes knoflook

- 350 g teentjes knoflook

- 300 ml puree van kerstomaatjes

- 500 g gnocchi

- 2 kleine gerookte burrata (250 g)

- 40 g geraspte parmezaanse kaas (en nog een beetje extra voor erbij)

- 1 kleine tl suiker

- een tiental verse basilicumblaadjes

- 2 blaadjes laurier

- 1 tl oregano

- 1 tl tijm en Espelettepeper

- olijfolie

- peper en zout

Bereiding

1. Snijd de aubergine in blokjes en bak ze in een flinke scheut olijfolie in een bakpan. Omdat aubergine veel olie opneemt, mag je gerust tijdens het bakken nog een beetje extra toevoegen.

2. Wanneer de aubergineblokjes zacht zijn, voeg je de fijngehakte knoflook en een snufje Espelettepeper toe. Bak nog 2 tot 3 minuten.

3. Voeg daarna de kerstomaten in blik, de tomatenpuree, de suiker, de laurierblaadjes, de tijm, de oregano en 200 ml water toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur dan lager en laat 15 tot 20 minuten sudderen.

4. Breng in een grote kookpot water met zout aan de kook. Doe de gnocchi erin. Zodra ze komen boven drijven, schep je ze met een schuimspaan over in de tomatensaus. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng alles.

5. Leg stukjes burrata erbovenop en laat ze 2 tot 3 minuten smelten. Werk af met peper en basilicumblaadjes, naar smaak.

 


Recept van Stoemp it Up - http://stoempitup.com/