Met de herfst in aantocht stelt onze Smaakambassadrice Magda (van de franstalige blog Stoemp It Up) je een heerlijke pizza met herfstsmaken voor, een ideale remedie tegen guur herfstweer. Een perfect comfy (en veggie) food recept om lekker en gezellig te wandelen door de herfst.


Ingrediënten voor 2 pizzas :

  • - 1/2 butternut
  • - 1 bol gerookte mozzarella (250 gr)
  • - 400 gr bloem 00 (+ wat extra voor je werkblad)
  • - 1 kl droge gist
  • - Verse salie
  • - 2 el pompoenzaden
  • - Olijfolie
  • - Tijm
  • - Oregano
  • - Muskaatnoot
  • - Knoflookpoeder
  • - Peper en fleur de sel

Voorbereiding:

1. Roer de gist door 250 ml lauw water in de mengkom van je keukenrobot. Voeg de bloem toe en meng een beetje. Voeg 2 koffielepels zout en 1 eetlepel olijfolie toe en kneed tijdens een tiental minuten, op lage snelheid, tot het deeg goed elastisch is.

2. Vorm een bol en leg deze in een grote kom. Dek af met plasticfolie en laat tussen 24 en 48 uur rijzen in de koelkast.

3. Verwarm de oven op 200°. Pel de butternut en snijd het in blokjes. Leg de groenten op een vel bakpapier en bestrooi ze met zout, oregano, tijm, muskaatnoot en knoflook. Sprenkel er een scheutje olijfolie over. Schuif de bakplaat in de oven en laat de butternut tijdens 20-25 minuten roosteren.

4. Haal de bakplaat uit de oven. Zet een paar stukjes butternut opzij. Mix de rest tot een glad mengsel en voeg beetje bij beetje water toe tot de gewenste textuur. Kruid naar smaak.

5. Haal het pizzadeeg uit de koelkast. Voorverwarm de oven op 250°.

6. Deel het deeg in 2. Bestrooi het werkoppervlak met wat bloem en rol uit tot een pizzabodem. Schep wat butternutpurée op de pizzabodem en verdeel het er egaal over. Strooi stukjes gerookte mozzarella, stukjes butternut, een paar salieblaadjes en de pompoenzaden. Werk af met wat olijfolie. Schuif de pizza met bakpapier onderaan op een hete bakplaat. Bak ongeveer 10-15 min. totdat de kantjes knapperig zijn.


Recept van Stoemp It Up - http://stoempitup.com/