Ingrediënten:

Voor de tomaten en burrata :

- Verschillende soorten gekleurde tomaten. Hoeveelheid naar keuze.

- 1 bol burrata per persoon

- Wat kiemgroentjes of rucola

Voor de pesto :

- 50 g Reypenaer kaas 12 maanden oud (andere opties: pecorino of parmezaan)

- 2 handjesvol peterselie. Platte peterselie zal je een ietwat pittigere smaak geven, krulpeterselie is dan weer wat zachtig. Kiezen naar smaak dus!

- 1 teentje look

- 50 g zonnebloempitten

- Olijfolie, de hoeveelheid is op het gevoel en je kan achteraf altijd wat toevoegen

- Optioneel: grof zout en/of zwarte peper

Bereiding:

1. Begin met de pesto door de zonnebloempitten kort te roosteren (zonder vetstof!) in een hete pan.

2. Voeg vervolgens al de ingrediënten voor de pesto in een blender tot je een semi-grove pesto krijgt. Vind je hem iets te droog, doe er wat extra olijfolie bij. Is hij iets te lopend, dan voeg je er wat extra pitjes of kaas bij.

3. Afhankelijk van je eigen smaak en het type kaas dat je gebruikt kan je eventueel wat grof zout of zwarte peper aan de pesto toevoegen.

4. Was intussen de tomaten en snij ze in iets fijnere plakjes. Dresseer de verschillende soorten tomaat op een bord of in een schaal en plaats in het midden de burrata.

5. Doe een schepje pesto op de burrata en op de tomaten en werk af met wat kiemgroenten of rucola.