Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Grootse tafels, grootse buffetten
Samen met vrienden of familie van het weekend genieten is al een groots plezier, dat u vlotjes vertienvoudigt wanneer u samen een voortreffelijke maaltijd nuttigt. En liefst zonder dat u zich het hoofd moet breken over receptideeën of urenlang in de keuken moet doorbrengen!
De juiste hapjes voor iedere gelegenheid
Een buffet is in dit geval de meest aantrekkelijke optie: een lust voor het oog en pure verwennerij voor de smaakpapillen. Een royaal gevulde tafel is een droom voor nieuwsgierige fijnproevers: ze gaan op ontdekking, nemen overal een schepje van, gaan van de ene schotel naar de andere, vullen hun bord bij ...
Met enkele gerechten zetten we u op het juiste culinaire pad. Maar u kunt natuurlijk ook uw keuze maken uit de catalogus van onze traiteurafdeling. Onze teams staan klaar om u te helpen, inclusief de huur van materiaal en personeel wanneer u dit wenst.
Onze smaakvolle ideeën
Koude salade met fregola sarda
Deze bijzondere graantjes uit Sardinië worden volledig artisanaal bereid met griesmeel van harde tarwe en water. Daarna worden ze gedroogd en licht geroosterd in de oven, wat een bijzondere textuur en smaakervaring oplevert. Onze chef besloot ze in een salade te verwerken, samen met onder andere zwarte olijven, gegrilde courgettes en aubergines, rucola en treviso.
Onbetwiste tomaat-mozzarella
Stop deze klassieker in een gloednieuw jasje: maak carpaccio met tomaten uit volle grond waarbij u volop met de kleuren speelt (wissel af tussen geel, groen, rood, oranje, zwart ...) en werk af met een goede ambachtelijke pesto. Zet ook mozzarellavlecht op tafel, op smaak gebracht met zachte extra vierge olijfolie, fijne fleur de sel en citroenachtige timut- of szechuanpeper en u krijgt een delicatesse die hoge toppen scheert!
Portugese tonijnsalade
De chef van onze visafdeling bedacht dit lekkere recept als gezond alternatief voor de klassieke tonijnsalade met mayonaise. Combineer Albacore-tonijn met een magnifieke mengeling van gedroogde tomaten uit Puglia, zwarte en groene Kalamata-olijven, paprika, rode ui, olijfolie en piment d’Espelette. Dit gebalanceerde recept is pittig en licht en ook uitermate geschikt als vulling voor zoete paprika’s bijvoorbeeld.
Ronde courgettes en gazpacho
Dé oplossing om afwas te besparen? Een uitgeholde ronde courgette! Niet alleen mooi om te zien, hij fungeert ook als praktisch en eetbaar kommetje. Gebruik hem bijvoorbeeld om er een heerlijke gazpacho van Maison Byzance in te serveren. Enkele snippers Iberische chorizo als afwerking en u krijgt een gerechtje dat u heel wat goedkeurende blikken zal opleveren!
Paté in korstdeeg
Met de paté in korstdeeg tonen onze charcutiers welk talent ze in huis hebben. Dit is een van de sterren van onze toog, en in de zomer voegen we er graag wat fruit aan toe. En wat dacht u van augurkenkaviaar om de paté een vorstelijk tintje mee te geven?
Eersteklas charcuterie
Vleeswaren zijn een vaste waarde op een iets stoerder boerenbuffet, en laten zich hier van hun meest verfijnde en geaffineerde kant zien! Soms worden ze handmatig versneden, soms zorgt de machine voor de fijnste sneetjes, en de allerbeste ham, die rollen we rond een grissini of een kaasstokje ‘Baked by Rob’. En u kunt ze natuurlijk ook eenvoudigweg in chiffonade serveren.
Courgettebavarois
Bij het woord ‘bavarois’ denkt u misschien aan een zoet dessert, maar ook dit recept is een hit op zwoele zomerdagen! Dit lichte, smeltzachte gerecht wordt koud opgediend en komt als een fris briesje aanwaaien van bij onze traiteur, die het voor u klaarmaakt met zomerse courgettes.
Duo van feta en meloen
Feta en meloenen zoals de cavaillon, charentais of piel de sapo, dat zijn twee handen op één buik. Verkruimel de kaas over een meloen in dobbelsteentjes of in bolletjes; maak het u makkelijk en steek ze van tevoren uit. Een scheutje olijfolie van de eerste koude persing, enkele geroosterde pijnboompitten en een stevige draai aan de pepermolen zijn de finishing touches van dit recept, waarvoor u trouwens net zo goed watermeloen kunt gebruiken.
Check snel ons volledig traiteuraanbod!