Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
Guillaume, rechterhand van de visafdelingschef
Bij Rob zetten we graag mensen die gepassioneerd zijn door exclusieve producten, smaken, terroirs en vakkennis in de kijker. Daar horen natuurlijk ook onze medewerkers bij. Vandaag maken we kennis met Guillaume, een man die steeds op zoek is naar nieuwe ontdekkingen.
Rob → Hoe ben je in de wereld van de oester- en visproducten terechtgekomen?
Guillaume → Tijdens mijn audiovisuele opleiding werkte ik bij een gastronomisch restaurant met traiteurafdeling dat gespecialiseerd was in vis en zeevruchten. Daar heb ik mijn eerste oesters geopend. Ik begon de oestersteker vaker te helpen, volgde daarna een opleiding tot visexpert en kwam uiteindelijk aan het hoofd van het team te staan. Tien jaar lang oefende ik dit beroep uit. Ik was er zelfs zo door gepassioneerd dat ik mijn studies volledig uit het oog verloor.
Rob → Waarom heb je ervoor gekozen om bij Rob aan de slag te gaan?
Guillaume → Mijn doel was duidelijk: ik wilde een versnelling hoger schakelen door mijn snijtechnieken te verbeteren, nieuwe technieken te leren en nieuwe producten te ontdekken. En daarvoor ben ik bij Rob op de juiste plek! De afgelopen vier jaar heb ik bij Rob de kans gekregen om met de meest bijzondere producten te werken, zoals een zwaardvis van 12 kg. Bovendien heb ik tal van klanten leren kennen die echte foodies zijn: zij dagen ons uit om hen te verrassen met producten die ze nergens anders vinden.
Rob → Hoe zou jij de ploeg van de visafdeling omschrijven?
Guillaume → Het is een erg groot, hecht team. We vinden het
allemaal geweldig om interessante ervaringen met elkaar te delen
en we zijn steeds nieuwsgierig naar nieuwe smaken en technieken.
Dat motiveert ons om regelmatig nieuwe creaties te bedenken,
zoals onze kreeftenkroketten. Sommigen laten zich ook inspireren
door onze andere afdelingen om hun creaties een unieke toets te
geven, zoals onze langoeststaarten gemarineerd in cariboukruiden
van Comptoir des Épices..
Rob → Waarom vind je dat Rob “de levensschool voor iedere visexpert” is?
Guillaume → In België kun je geen gespecialiseerde visopleiding
volgen. Die knowhow wordt dus van vakman op vakman
doorgegeven. De visexperts bij Rob zijn gepassioneerd – en ze
geven hun kennis met plezier door! Daarnaast heeft Rob veel
contactpersonen bij producenten en leveranciers. Dankzij hun
informatie kunnen wij onze klanten advies van de bovenste plank
geven, en dat is goud waard.
Rob → Hoe zou jij het aanbod van de visafdeling verbeteren?
Guillaume → Als we willen blijven opvallen, moeten we ons
assortiment minder bekende (seizoens)vissen uitbreiden, want hun
onverwachte smaken verdienen zeker een plekje in onze toonbank! We
moeten ook onze voorliefde voor de gastronomie blijven overbrengen
door onze klanten nog meer originele smaakcombinaties uit onze
verschillende afdelingen te laten ontdekken. En nieuwe creaties
blijven voorstellen – huisbereid, natuurlijk!
Rob →Waarop ben je het meest trots in je loopbaan bij Rob?
Guillaume → Ik heb dit jaar de Tia Maraa-oester van het merk
Gillardeau geïntroduceerd. Het is een vlezige oester met het juiste
evenwicht tussen jodium en een roomachtige smaak. Hij is niet te
vet en heeft een subtiele, hazelnootachtige nasmaak. Bovendien is
het een volle oester: altijd volledig gevuld, nooit hol.