Bij Rob zetten we graag mensen die gepassioneerd zijn door exclusieve producten, smaken, terroirs en vakkennis in de kijker. Daar horen natuurlijk ook onze medewerkers bij. Vandaag maken we kennis met Guillaume, een man die steeds op zoek is naar nieuwe ontdekkingen.

Rob → Hoe ben je in de wereld van de oester- en visproducten terechtgekomen?
Guillaume Tijdens mijn audiovisuele opleiding werkte ik bij een gastronomisch restaurant met traiteurafdeling dat gespecialiseerd was in vis en zeevruchten. Daar heb ik mijn eerste oesters geopend. Ik begon de oestersteker vaker te helpen, volgde daarna een opleiding tot visexpert en kwam uiteindelijk aan het hoofd van het team te staan. Tien jaar lang oefende ik dit beroep uit. Ik was er zelfs zo door gepassioneerd dat ik mijn studies volledig uit het oog verloor.

Rob Waarom heb je ervoor gekozen om bij Rob aan de slag te gaan?
Guillaume Mijn doel was duidelijk: ik wilde een versnelling hoger schakelen door mijn snijtechnieken te verbeteren, nieuwe technieken te leren en nieuwe producten te ontdekken. En daarvoor ben ik bij Rob op de juiste plek! De afgelopen vier jaar heb ik bij Rob de kans gekregen om met de meest bijzondere producten te werken, zoals een zwaardvis van 12 kg. Bovendien heb ik tal van klanten leren kennen die echte foodies zijn: zij dagen ons uit om hen te verrassen met producten die ze nergens anders vinden.

Rob  Hoe zou jij de ploeg van de visafdeling omschrijven?
Guillaume Het is een erg groot, hecht team. We vinden het allemaal geweldig om interessante ervaringen met elkaar te delen en we zijn steeds nieuwsgierig naar nieuwe smaken en technieken. Dat motiveert ons om regelmatig nieuwe creaties te bedenken, zoals onze kreeftenkroketten. Sommigen laten zich ook inspireren door onze andere afdelingen om hun creaties een unieke toets te geven, zoals onze langoeststaarten gemarineerd in cariboukruiden van Comptoir des Épices..

Rob Waarom vind je dat Rob “de levensschool voor iedere visexpert” is?
Guillaume  In België kun je geen gespecialiseerde visopleiding volgen. Die knowhow wordt dus van vakman op vakman doorgegeven. De visexperts bij Rob zijn gepassioneerd – en ze geven hun kennis met plezier door! Daarnaast heeft Rob veel contactpersonen bij producenten en leveranciers. Dankzij hun informatie kunnen wij onze klanten advies van de bovenste plank geven, en dat is goud waard.

Rob Hoe zou jij het aanbod van de visafdeling verbeteren?
Guillaume Als we willen blijven opvallen, moeten we ons assortiment minder bekende (seizoens)vissen uitbreiden, want hun onverwachte smaken verdienen zeker een plekje in onze toonbank! We moeten ook onze voorliefde voor de gastronomie blijven overbrengen door onze klanten nog meer originele smaakcombinaties uit onze verschillende afdelingen te laten ontdekken. En nieuwe creaties blijven voorstellen – huisbereid, natuurlijk!

Rob  Waarop ben je het meest trots in je loopbaan bij Rob?
Guillaume  Ik heb dit jaar de Tia Maraa-oester van het merk Gillardeau geïntroduceerd. Het is een vlezige oester met het juiste evenwicht tussen jodium en een roomachtige smaak. Hij is niet te vet en heeft een subtiele, hazelnootachtige nasmaak. Bovendien is het een volle oester: altijd volledig gevuld, nooit hol.