Er waait een herfstig briesje door onze winkelrekken. In de fruit- en groenteafdeling liggen de klassiekers én hun vergeten soortgenoten te schitteren, klaar om je smaakpapillen te doen tintelen. Ons producthoofd Didier zet de lekkerste seizoensproducten in de kijker.


Onze seizoensgroenten

Pompoenen in alle geuren en kleuren: pompoenen maken hun grote, jaarlijkse comeback. Reuzenpompoen, muskaatpompoen, butternut, patisson, spaghettipompoen, chayote, sweet dumpling ... Je vindt ze in alle vormen en maten, om van te genieten in een romige soep, geroosterd of zelfs gevuld!

Sla bij de vleet: onze slassoorten trekken hun herfstgewaad aan en schitteren in hartverwarmende gerechten. In onze toonbank: veldsla, waterkers, witloof, andijvie, postelein... Combineer ze met warme geitenkaas en spek of met foie gras en gekaramelliseerde appels. Onweerstaanbaar!

Heerlijke wortels en knollen: rode biet, wortel, knolselderij, koolrabi, pastinaak, raapjes, radijzen, rammenas, prei ... Ons hart maakt elk jaar weer een sprongetje als we ze zien. En dan zijn er nog de minder bekende maar net zo lekkere soorten, zoals koolraap, aardpeer (met zijn zoete artisjoksmaak), schorseneer, boterraap, blue/green/red meat radijzen, Oost-Indische kers, Japanse andoorn, knolkervel (heerlijk rauw of in dunne plakjes) of yacón. Je kunt er bijvoorbeeld frieten of puree van maken, om de zetmeelrijke ingrediënten in je favoriete gerechten te vervangen.

Heerlijke bladgroenten: geen groenten zo kool als deze! Wittekool (denk zuurkool!), spruitjes, Chinese kool, boerenkool, rodekool (heerlijk met appels, gestoofd), groenekool... Andere lekkere blaadjes dit seizoen zijn snijbiet, spinazie, venkel, zomerspinazie en selderij.

Eetbare bloemen: onze bloemgroenten zijn de kroon op elk gerecht. Broccoli, artisjok, witte of gekleurde bloemkool… Ze zijn een streling voor de smaakpapillen én de ogen.

Paddenstoelen uit steden en velden: paddenstoelen zijn de grote sterren van de herfst. Nu treden ze uit de schaduw! In je mandje: eekhoorntjesbrood, cantharellen, gele stekelzwam en hoorn des overvloeds, maar ook enkele soorten die Champignon de Bruxelles in de Kelders van Cureghem kweekt. Denk maar aan zoals maitake, eryngii, oesterzwam, shiitake en nameko.

Italiaanse groenten: cima di rapa, cavolo nero, castelfranco, chimata... De laars van Italië verovert ons bord met haar herfstoogst. Een mooie kans om de klassiekers van dit land met rijke gastronomische tradities te herontdekken!

Ons seizoensfruit

Fruit uit de boomgaard: we kunnen weer genieten van troostrijke compotes en crumbles! Smul van de grote klassiekers, zoals peren, appels (een hele reeks renetten), kweeperen, pruimen en mirabellen, of combineer er lustig op los. Warm aanbevolen door ons: appels, kweeperen en verse amandelen of walnoten. Je vindt ook die in onze toonbank!

Sappige druiven: het is oogsttijd! Tal van druiven worden in deze periode verwerkt tot nieuwe cuvees. Maar je vindt in onze groente- en fruitafdeling ook een selectie van de sappigste tafeldruiven van Europa, van Chasselas de Moissac AOP tot Muscat de Hambourg en Léopold III (van eigen bodem).


Ontdek nog meer fruit en groenten van het seizoen in onze rekken. En vraag gerust advies aan ons team van experts!