Omdat patisserie en genieten hand in hand gaan bij Rob, hebben ons producthoofd Julie Van Melle en ons afdelingshoofd Thierry Jourdevant maandenlang de ene Brusselse banketbakkerij na de andere bezocht. Hun doel: voor u de mooiste en lekkerste meesterwerken vinden. Welke zijn het geworden?

By Cokoa, de fleurige patissier

Met haar fleurige creaties in een waaier aan kleuren maakt Anaïs, tuinarchitecte van opleiding, haar kinderdroom waar: banketbakster worden.

In het atelier van By Cokoa maken Anaïs en haar fijne team T-rex allerhande desserts en taarten op basis van gezonde, natuurlijke seizoensproducten. Centraal in dat hele gebeuren? Bloemsierkunst en Moeder Natuur, die Anaïs allebei inspireren voor desserts en taarten met even verrassende als vernieuwende smaken.

Meer was er niet nodig om de aandacht van ons producthoofd Julie Van Melle te trekken: “Uit de creaties van Anaïs spreken niet alleen passie en een voorliefde voor uitstekende producten. Ze weerspiegelen ook haar ambitie om nieuw, innovatief en elegant gebak te creëren. En dat weten we bij Rob wel te waarderen."

 

Nikolas Koulepis, Frans-Grieks vakmanschap

Amper een tiental jaar geleden belandde Nikolas in België, maar ondertussen zijn de rasechte fijnproevers onder de Brusselaars al als een blok gevallen voor de kunstwerkjes van deze Griekse artisanale patissier.

We kunnen er niet omheen: Nikolas beheerst niet alleen de grote Franse klassiekers tot in de puntjes, maar laat ons ook watertanden met de zoetste lekkernijen uit zijn geboorteland. Zijn creaties zijn even elegant als lekker, maar keer op keer zorgt deze patissier voor een originele toets die uw smaakpapillen zal prikkelen (zoals zijn flan ... zonder eieren).

Thierry Jourdevant omschrijft deze nieuwkomer in onze banketbakkerij kort en krachtig: “Nikolas Koulepis ademt werkelijk patisserie: hij is gedurfd, heeft een voorliefde voor schoonheid en steekt klassiekers creatief in een nieuw jasje. Als kers op de taart zijn Nikola's heerlijke creaties met de zachte, zoete smaken van de mediterrane wereld de ideale aanvulling op ons assortiment Europees gebak."

 

Patisserie: één grote familie bij Rob

Bij Rob hebben we altijd al graag samengewerkt met geweldige patissiers, omdat we hetzelfde niveau van kwaliteit en uitmuntendheid nastreven. Zin om uw smaakpapillen te verwennen? In onze toonbank vindt u elke dag de lekkerste zoete creaties van de grootste namen.

  • Joost Arijs : deze jonge patissier uit Gent staat bekend om zijn even verfijnde als elegante gebak, dat dankzij de perfecte, originele texturen net zo lekker als verrassend is.
  • Marc Ducobu : bij deze klassieke banketbakker draait het allemaal om meesterschap, elegantie en finesse. Een topper met meer dan één pijl op zijn boog.
  • Les tartes de Chaumont-Gistoux : de iconische fruittaarten van deze banketbakkerij (die al bestaat sinds 1945) kent u vast wel. Nog altijd in die typische eighties-stijl zijn ze altijd een schot in de roos voor een gezellig moment met familie en vrienden.
  • La cantine de Géraldine : authentieke, artisanale taarten op basis van een zoet en knapperig deeg, gevuld met fruit (denk maar aan rabarber of appel) of zelfs bruine suiker, pecannoten en andere seizoensproducten.
  • L’Atelier de Max : de onweerstaanbare fondant is ondertussen een heus icoon geworden, maar ook de andere delicatessen, zoals de citroentaart, wilt u niet missen.
  • Verwen uw smaakpapillen zeker ook eens met de beroemde Portugese 'pasteis de nata' van Forcado of de authentieke, Amerikaanse 'carrot cake' van Eat Dessert First by Laura.

Loopt het water u ook al in de mond? Bel dan zeker eens naar onze banketbakkerij op 02/761.01.33 om te weten te komen welke pareltjes er vandaag in onze toonbank liggen.