Jonge wilde tarbot

De jonge tarbot is eigenlijk een tarbot van minder dan twee kilo. Deze platte vis zonder schubben is een delicatesse voor fijnproevers en een favoriet voor de grote chefs. Hij wordt geprezen om zijn stevige, erg smaakvolle en uitzonderlijk magere vlees. Ook onze viskenners zijn er weg van. Zodra de dagelijkse vangst in Zeebrugge geleverd wordt, bereiden onze specialisten voor u deze vis geheel of gefileerd. Leg de jonge tarbot in zijn geheel (dus met graat) in de oven om zijn volledige smakenpalet te behouden.

Verkiest u de filet, dan kunt u hem klaarmaken in de pan, gestoomd of in een papillot. Serveer hem met groenten zoals zuring of koolraap en rijst of aardappelen. Giet er een sausje met witte wijn of champagne over om uw gerecht dat ietsje extra te geven.

                                                         

WILT U EEN TARBOT OM ZELF TE VULLEN? VRAAG HET AAN ONZE VISKENNERS!

U hoeft alleen nog de buik van de vis te garneren met een takje tijm, een stengel citroengras, een beetje fijngehakte gember, peper en zout. Gebruik een borstel om de jonge tarbot in te smeren met geklaarde boter en zet hem daarna 20 minuten in de oven op 180 °C. Laat hem nadien 10 minuten rusten, zodat de smaken goed tot hun recht komen. En geniet.