Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Konijn uit Charente 'rex de Poitou' in trappist met jonge wortel
07 Apr 2023
Ingrediënten (4 personen)
- 1 konijn uit Charente
- 5 jonge wortelen
- 1 flesje trappist
- 1el mosterd
- peper en zout
- takje tijm en een blaadje laurier
- 1 el perenstroop
- 2 dl bruine fond
- 2 sneedjes wit brood
- 1 flesje bruin tafelbier
- 2 uien
- 1 el bloem
- 100 gram boter
- 1 el maïzena
Bereiding
- Doe wat boter in een grote braadpan en leg er de stukken konijn in die in bloem zijn gewenteld. Kruid met peper en zout. Laat aankleuren.
- Snij de ui in stukjes, schil de wortelen en snij ook in stukjes.
- Haal de stukken konijn uit de pan en doe in een kookpot.
- Doe de ui en wortelen in de braadpan en laat wat stoven. Doe er de tijm en laurier bij. Blus met de trappist en het tafelbier. Giet dit alles bij het konijn en vul aan met de bruine fond en een lepel stroop. Smeer de sneedjes brood in met de mosterd en doe ook in de kom. Laat het konijn op een zacht vuur pruttelen gedurende een uur.
- Bind de saus met de maïzena en kruid nog wat af.
- Serveer met een aardappeltje of aardappelkroketje. Smakelijk!
Een recept van 2belgianfoodies