Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 800 g Ierse lamsfilet van Rob
  • 400 g paksoi
  • 200 g verse zuring
  • 400 g aardappelen
  • 200 g boter
  • Peper en zout
  • Mespunt muskaatnoot
  • 1 ei
  • 3 dl. lamsfond of bruine fond
  • 1 dl. Rode Port

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en breng ze aan de kook. 
  2. Doe een klontje boter in een pan en stoof de zuring lichtjes aan. Dit duurt slechts een paar minuutjes.
  3. Giet de aardappelen af, doe er een eitje bij, wat boter en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Doe er de zuring bij. Je kunt de zuring ook eerst wat fijnmalen maar dit hoeft niet. De puree is klaar nu.
  4. Doe in een sauspannetje de fond en de port en laat inkoken tot sausdikte. Werk af met een klontje boter. Kruid met peper en zout. Wanneer de filets straks zijn gebakken kan je de pan deglaceren en toevoegen aan de saus.
  5. Doe water in een kom en blancheer de paksoi stengels. Giet af en laat ze kort stoven in wat boter en kruid af.
  6. Schroei nu de gekruide lamsfilet dicht in wat boter en steek ze voor max. 4 minuutjes in een oven van 200 graden.
  7. Zo, het dresseren kan beginnen, het smullen straks ook.

Recept van 2BelgianFoodies