Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 pastinaken
  • 800 gram Ierse lamskroon
  • 1 bot lente ui
  • 1 sjalot
  • 120 gram boszwammen
  • 200 ml bruine fond
  • 100 gram boter
  • Peper en zout
  • Een scheutje cognac
  • Grof zout
  • 1 aardappel
  • 100 ml room

Préparation

  1. Schil de pastinaken. Snijd 1 pastinaak in stukken en doe hem in een kom gezouten water samen met de aardappel die geschild en in stukken gesneden is. Kook gaar en doe in de blender. Kruid met peper en zout. Doe er een klont boter bij en wat room voor een smeuïge massa.
  2. Maak met behulp van een mandoline fijne lange reepjes van de rode pastinaak. Doe in een friteuse van 180°C tot je goudbruine chips krijgt. Doe er wat grof zout op.
  3. Bak de zwammen kort in wat boter met het wit van de lente uien.
  4. Versnipper een sjalot en doe met wat boter in een sauspannetje. Flambeer met de cognac en blus met de bruine fond. Kook in tot sausdikte en werk af met peper en zout en een klont boter voor een gladde saus.
  5. Korst het vlees aan in wat boter en bak verder in een oven van 180°C gedurende ongeveer 10 minuten. Laat het vlees rusten.
  6. Dresseer zoals op de foto of wees creatief en geef er uw eigen twist aan.

Tip

Zorg er altijd voor dat u bij delicaat vlees niet al te sterke bijproducten gebruikt. Geen al te felle sauzen ook, het vlees is de ster van dit gerecht.

 


Recette de 2BelgianFoodies