Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Lamsbout - 4 x 200 g
  • Lamsfond Belfond - 3 dl
  • Crème fraîche - 1 dl
  • Tuinbonen - 500 g
  • Bonenkruid - 3 takjes
  • Gratin dauphinois Rob - 1 portie
  • Geklaarde boter - 3 el
  • Peper en zout uit de molen

Bereiding:

  1. Kleur de lamsbout aan alle zijden in een pan op hoog vuur met geklaarde boter. Zet 1 uur in de oven op 65 °C.
  2. Blancheer de tuinbonen en pel ze daarna.
  3. Verhit de crème fraîche met het bonenkruid. Voeg de tuinbonen toe en kruid het geheel.
  4. Serveer de lamsbout in plakjes met gratin dauphinois, tuinbonen en vooraf opgewarmde lamsfond.


TIP VAN ONZE KELDERMEESTERS
Domaine Turner-Pageot « Carmina Major » Languedoc 2013 - 75 cl