Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g oesterzwammen
  • 150 g pholiotte
  • 250 g mix van paddenstoelen
  • 8 vellen lasagne
  • 300 g spinazie
  • 250 g ricotta
  • 40 g carpcaccio van truffel
  • bloem
  • goede boter
  • 500 ml melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 sjalotten
  • handvol verse peterselie ( fijngesnipperd )
  • 2 teentjes look ( fijngeperst )
  • stukje pecorino

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Spoel de spinazie en zwier droog. Pel de sjalotten en snipper fijn. Pel de look en pers fijn. Was de peterselie en snij deze zeer fijn.
  2. Borstel vervolgens de paddenstoelen proper. Smelt een klontje boter in een pan, stoof de helft van de ui en de look aan, zet dan het vuur hoger en voeg de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen gaar en bestrooi met peterselie. Zet aan de kant.
  3. Stoof de andere helft van de sjalot aan en voeg de spinazie toe. Gaar de spinazie, deze zal tot ¼ de slinken in volume. Giet deze door een zeef, zodat de spinazie zo weinig mogelijk vocht vast houdt.
  4. Maak een roux, blus met de melk en maak een bechamelsaus. Na het opkoken, zet het vuur lager en voeg de ricotta toe. Laat versmelten in de saus en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Breng een grote kookpot water aan de kook. En kook de lasagnevellen 2 minuten voor. Haal ze uit het kokend water en laat goed uitlekken.
  6. Neem een ovenschaal en verdeel de bodem met een laagje ricottasaus en leg hierover een laag lasagnevellen, nadien de spinazie en dan de paddenstoelen die je opnieuw overgiet door de kaassaus. En bouw zo laagje per laagje op. Overdek met een laag geraspte pecorino en plaats voor 15 minuten in de oven. Serveer met bovenop elk stukje lasagne de carpaccio van truffel voor een verfijnde smaak.