Ingrediënten (voor 4 personen)

  • Tomaten uit volle grond (Cœur de Bœuf, Green Zebra, Noire de Crimée, ananastomaat ...)
  • Krielaardappelen, gestoomd
  • Sperzieboontjes, gekookt
  • Rode ui
  • Eetbare bloemetjes
  • Maatjes

Voor de saus

  • 250 g Griekse yoghurt Mavrommátis
  • 1/2 bosje dille
  • 5 blaadjes munt
  • Zout
  • Peper 'Cacio e Pepe'
  • 1 tl witte balsamicoazijn

Bereiding

  1. Snijd de tomaten en de krielaardappelen in schijfjes. Snipper de rode ui fijn. 2.
  2. Voor de saus: meng de Griekse yoghurt met de dille, de munt, het zout, de peper 'Cacio e Pepe' en de witte balsamicoazijn.
  3. Voor de afwerking: smeer een beetje saus op de rand van het bord en leg de tomaten- en aardappelschijfjes er in groepjes van vijf op. Leg de maatjes aan de andere kant van het bord en garneer ze met de sperzieboontjes, de rode ui en wat extra saus. Werk het bord af met wat dille, eetbare bloemetjes en een snuifje versgemalen peper.

Smakkelijk !