Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Maatjes, yoghurt, munt, dille en aardappelen
Ingrediënten (voor 4 personen)
- Tomaten uit volle grond (Cœur de Bœuf, Green Zebra, Noire de Crimée, ananastomaat ...)
- Krielaardappelen, gestoomd
- Sperzieboontjes, gekookt
- Rode ui
- Eetbare bloemetjes
- Maatjes
Voor de saus
- 250 g Griekse yoghurt Mavrommátis
- 1/2 bosje dille
- 5 blaadjes munt
- Zout
- Peper 'Cacio e Pepe'
- 1 tl witte balsamicoazijn
Bereiding
- Snijd de tomaten en de krielaardappelen in schijfjes. Snipper de rode ui fijn. 2.
- Voor de saus: meng de Griekse yoghurt met de dille, de munt, het zout, de peper 'Cacio e Pepe' en de witte balsamicoazijn.
- Voor de afwerking: smeer een beetje saus op de rand van het bord en leg de tomaten- en aardappelschijfjes er in groepjes van vijf op. Leg de maatjes aan de andere kant van het bord en garneer ze met de sperzieboontjes, de rode ui en wat extra saus. Werk het bord af met wat dille, eetbare bloemetjes en een snuifje versgemalen peper.
Smakkelijk !
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting