Nog altijd geen idee wat je je fijnproever van een papa cadeau kunt doen voor Vaderdag? Onze chefs doken in onze rekken en diepten een selectie producten op die hem én zijn smaakpapillen dolgelukkig zullen maken!


Een verkwikkende ochtend met Pipaillon: Schenk je vader een prikkelende lekkernij met de rock-'n-roll confituur van Pipaillon! Achter de grote, inspirerende namen Deep Purple (met blauwe bessen) of Simply Red (met aalbessen) schuilen Brusselse confituren gemaakt o.b.v. biologische ingrediënten en seizoensfruit van eigen bodem dat na de oogst ambachtelijk wordt verwerkt. Om eindeloos van te genieten!

Olijfolie 'Le Roi' van Muraglia: Vier jouw koning met een fles olie in limited edition, versierd tekeningen van de Italiaanse kunstenaar Pierpaolo Gaballo. Maar ook de olie in de fles is een knap staaltje kunst. De Coratina olijven uit Puglia geven deze olie een krachtig, luchtig en authentiek karakter met aroma's van dille, venkel, artisjok, peper en hooi.

Een oppepper van Vergnano: De authentieke Caffè Vergnano 1882 Gran Aroma, in bonen of gemalen, mag niet aan de ontbijttafel ontbreken. Zijn rijke en aanhoudende smaak is het resultaat van een klassieke melange van de beste variëteiten van Coffea Arabica en Coffea Robusta. Een weergaloos aroma om elke dag van te genieten.

Een Iers grillfestijn: Liefhebber van een goed stukje vlees? Onze chef-beenhouwer Jérôme beveelt je voor een feestelijke maaltijd een T-bonesteak van de Ierse Shorthorn aan, die 4 weken mocht rijpen in Himalayazout. De runderen aten enkel gras en kregen op het eind ook klaver. En dat levert compact, lichtjes doorregen en sappig vlees met een overheerlijke smaak op!

Oh oh oh, Rum is altijd een goed idee: De Compagnie des Indes selecteerde deze rum. Hij werd gemaakt in het Guyanase Port Mourant, de enige stokerij die er nog overblijft. Deze rum, die 12 jaar mocht rijpen, heeft een bleke amberkleur en complexe aroma's. De neus is floraal met accenten van witte bloemen, abrikozen en gebak. In de mond zijn er druiven en mirabelpruimen te bespeuren.

Op-en-top Belgisch bier: Verleid papa met een assortiment bier op maat. Geen inspiratie? Onze expert David neemt je in drie etappes mee op een rondreis door België. In het noorden hebben we Aardmonnik-Earthmonk van De Struise Brouwers, een evenwichtig Vlaams Oud Bruin met aroma's van tabak, leder en chocolade. Meer naar het zuiden worden we verrast door de prachtige Moneuse van Brasserie de Blaugies, met een lichte amberkleur, een kruidige abrikozengeur en een fruitige moutsmaak. In het centrum van ons landje vinden we de Brusselse geuze van Cantillon, zurig en fruitig, met verfijnde houtaroma's.

Een 'mirakel' uit Bordeaux: Een van de nieuwste ontdekkingen van onze keldermeester Julien? De Japanse neo-wijnmaker Osamu Uchida en zijn piepkleine perceel (minder dan een hectare!) in de streek van Bordeaux, omgeven door bossen. Puur, elegant en verfijnd. Zijn 2019 Haut-Médoc Miracle doet meer denken aan de grote wijngaarden uit de Loire dan aan de grote namen van Haut-Médoc. Een cabernet sauvignon in zeer limited edition, bijna exclusief te vinden in onze kelder!

Een chocolade vlinderdas: Verras papa met een heerlijke JAGGS-style vlinderdas. Chocolatier Ducobu koos enkel de beste ingrediënten : gianduja, amandelen en feuillantine. En wil je twee vliegen in één klap te slaan? Kies dan voor een chocoladedoos met een trendy strik: een prachtige JAGGS vlinderdas met een leuke print.