Van 24 mei tot 11 juni spookt het bij Rob ‘Spirits in the Cellar’! Voor het 3e jaar op rij heeft ons team alles uit de kast gehaald om jou een
piekfijne selectie sterkedranken voor te stellen.

Onze expert Vincent verleidt je met zijn selectie van een 30-tal uitgelezen sterkedranken waarmee je iemand (of jezelf) in de watten legt voor een verwenprijs. De nectar in deze elegante flessen, die hun leeftijd met klasse dragen, drink je het liefst puur. Alleen zo proef je het onvergelijkbare genot dat deze dranken te bieden hebben. Benieuwd naar de favorieten van Vincent? Ontdek ze hieronder in 3 teugen.

De selectie van Vincent, onze sterkedrankenadviseur

Mortlach 12 Years - Schotse single malt whisky

Deze stevige whisky is de jongste van een heerlijk trio van alcoholische dranken. Hij doet denken aan aarde, wortels en de grillige kust van Speyside, een van de meest iconische Schotse whiskystreken. De krachtige, niet-rokerige smaak heeft een profiel dat uniek is voor Mortlach en het merk anders maakt dan alle andere single malts uit de streek.

Het licht kruidige, rijke en diepe aroma houdt perfect het evenwicht tussen eik en sandelhout. In de mond heeft de whisky een erg aangename textuur en wekt hij een zoete en tegelijk spicy indruk. De donkere kleur doet denken aan de potige whisky's van zijn tijd.

Verwenprijs: € 62,55

Armagnac 20 jaar - Domaine d’Aurensan

Armagnac is een tijdloze en toch resoluut moderne drank die al sinds de middeleeuwen in Gascogne wordt gemaakt. Op het Domaine d’Aurensan van Caroline Rozès, les assemblages mouvants donnent naissance à des jus uniques d’années en années. leveren de veranderende assemblages van jaar tot jaar een nieuw, uniek resultaat op.

In deze 20 jaar oude fles proef je hoe de drank is geëvolueerd, met toetsen van honing, pruimen en cacao – een geheel zonder toegevoegde suikers, water of kleurstoffen. Een armagnac van een wijnboer met een heerlijk lange afdronk.

Verwenprijs: € 107

Gin bio Tree3 – Belgium

We gaan terug naar België voor een lekkere gin van bij ons. Deze 100% biologische drank wordt volgens de puurste distillatietraditie gemaakt van tarwealcohol en wortels, zonder additieven of bewaarmiddelen. Onder de toetsen van zoethout, guimauve, witloof en gember proef je een
klassiekere basis met botanicals zoals kardemom, koriander, citroenverbena en sinaasappel- en citroenschillen.

De gin heeft een delicaat aroma dat niet agressief overkomt en de tong voorbereidt op een zoete, fijne en subtiele smaakervaring. Bovendien is Tree3 milieubewust: de fles is gemaakt van 100% gerecycleerd glas.

Verwenprijs: € 38,25


Deze 3 sterkedranken (en de rest van Vincents selectie) zijn voor verwenprijzen te koop tijdens ‘Spirits in the Cellar’, van 24 mei tot 11 juni 2021.