Ingrédiënten (voor 4 personen)

- 500 g speltpasta

- 1 mooie broccoli

- 150 g blauwschimmelkaas

- 125 ml plantaardige room (cashew, haver ...)

- Zout, peper

Bereiding

Voor de pasta:

Breng in een kookpot gezouten water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe. Laat de pasta 4 minuten voor het einde van de kooktijd uitlekken. Laat 1-2 cm kookvocht op de bodem van de pot staan en zet opzij.

Voor de broccoli:

Was de broccoli, snij in roosjes en schil de stronk. Snijd de broccolistronk in reepjes en stoom die ongeveer 10-12 minuten, samen met de broccoliroosjes.

Voor de saus:

Mix de reepjes broccolistronk en enkele roosjes (bewaar er een paar voor bij de pasta) met een bodempje kookvocht, de plantaardige room en de kaas tot een saus. Kruid met peper en zout. Doe de saus samen met de pasta en het resterende kookvocht in een pot. Laat 3 minuten sudderen en roer regelmatig, zodat de saus goed in de pasta trekt.

Serveer de pasta met de saus, enkele broccoliroosjes en geraspte kaas.

 

Tip

De laatste stap vormt het geheim voor geslaagde pasta op Italiaanse wijze. Door het resterende kookvocht aan de bereiding toe te voegen, kan de saus in de pasta trekken.

 


Recept van Cuisine vivante - https://cuisinevivante.com/