Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Recept Cacio e Pepe
Ingrediënten :
- 400 g penne 'Rummo'
- 120 g parmigiano reggiano 24 maanden, geraspt
- 50-60 g pecorino moliterno met truffel, in schilfers
- 200 g gezouten spekblokjes
- Voor de saus : 25 cl verse room van La Concorde, 25 cl gevogeltefond van Belfond
- Kruidenmengeling 'Cacio e Pepe' van Comptoir des Epices, in een molen (of reeds gemalen)
- Zout
Recept :
Breng 2 liter gezouten water aan de kook en voeg op het kookpunt de pasta toe.
Schep na 2 minuten koken twee soeplepels kookvocht uit de pot. Giet het vocht in een pan en breng het opnieuw aan de kook. Voeg 2 theelepels van de 'Cacio e Pepe'-kruidenmengeling in poedervorm toe.
Laat de pasta verder garen op een matig vuur. Giet af zodra de pasta al dente is en voeg deze vervolgens toe aan de pan met het kookvocht en de kruiden. Laat 2 minuten al roerend koken.
Neem de pan van het vuur, voeg de parmezaan toe en meng alles.
Maak de saus door de gevogeltefond en de verse room op te warmen in een steelpan. Laat een paar minuten inkoken.
Bak de spekblokjes bruin, zonder vetstof.
Giet de saus over de pasta.
Serveer met de spekblokjes en de pecorino met truffel. Draai een paar keer aan de molen met de 'Cacio e Pepe'-kruidenmengeling als afwerking.
Smakelijk!
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting