Rob staat al meer dan 70 jaar voor kwaliteit, knowhow en liefde voor de beste smaken. Ook de samenwerking met gepassioneerde producenten en het respect voor gastronomische tradities staan centraal.
Naast de grote klassiekers vind je er eveneens heel wat pareltjes geselecteerd door onze gedreven specialisten voor het grootste plezier van alle fijnproevers. Of je nu houdt van iets traditioneels, of net van inventieve menu’s en fantasierijke geschenken, bij Rob vind je een ongelofelijk scala aan variëteiten onder één dak! Een perfect aanbod om de eindejaarsfeesten onvergetelijk te maken!

Verfijnde delicatessen onder de kerstboom

Elk jaar opnieuw is het een heuse taak om tijdens de feestdagen een origineel cadeau te vinden dat iedereen behaagt. Geen gadget of het nieuwste boek onder de kerstboom dit jaar! Verras met onze lekkernijen! Voor fijnproevers en liefhebbers van streekproducten en lekkere wijnen vind je bij Rob ideeën genoeg voor een unieke smaakbeleving!

Al deze kwaliteitsproducten, zowel de traditionele als de meer gedurfde, worden met hart en ziel gemaakt door onze ambachtelijke partners die hun producten en methodes hoog in het vaandel dragen. Het gaat om kleine of jonge producenten, van hier of elders, die vaak uniek en lokaal zijn en die durven te breken met traditie. Ze hebben één iets gemeen, ze willen enkel het allerbeste aanbieden.

bonbons


De must-haves met net dat ietsje meer

En als je nu eens verschillende stijlen aan tafel zou combineren?
Bij Rob zijn de meest iconische feestelijke producten verkrijgbaar, maar je vindt daarnaast ook verbluffende ingrediënten om je recepten wat op te fleuren en je smaakpapillen te verwennen.
Onze specialisten, allen gepassioneerd bezig met smaak, hebben voor jou een selectie feestelijke delicatessen uitgekozen.
Enkele leuke ideeën om cadeau te geven of om zelf te gebruiken in de keuken.

---

1. Rillettes van eend met foie gras van Vidal

Deze delicatesse – ook te vinden bij de beste fijnproeverszaken in Parijs  komt rechtstreeks uit de Périgord Noir. Met echt boerenbrood heb je een aperitiefhapje of voorgerecht bomvol smaak.

---

2. Robs foie gras Le Gourmet

Deze foie gras is een originele combinatie van de zoete en verfijnde smaak van halfgekookte volledige ganzenlever en van de meer uitgesproken aroma’s van eendenlever.
Verrukkelijk! Dit traditionele en exclusieve recept van onze chefs wordt bereid met zorgvuldig uitgekozen topingrediënten. Kleine tip: honing en balsamicoazijn passen perfect bij deze foie gras.

---

3. Gekarameliseerde sesam met uien en tomaten van Casa Gispert

Een van de oudste delicatessenwinkels van Barcelona stelt deze bijzondere mengeling voor, die zorgt voor een verrassende toets aan salades, groenten, vlees of zelfs desserts. Naast de gekarameliseerde sesam natuur, bevat hun assortiment ook andere creatieve combinaties: met uien en tomaten, met gember, met sinaasappel en kaneel of met chocolade en kokosnoot.

---

4. Licht gerookte ansjovis uit Cantabrië van Bellota-Bellota®

Deze lekkernij is hét trendy product dit jaar. Het is een stuk origineler dan de gebruikelijke gerookte zalm en ideaal voor bij het aperitief! Serveer de ansjovis op een toastje besmeerd met een lekkere hoeveboter en je gasten zullen er hun vingers bij aflikken.

---

5. Muscadet «L d’Or» van Domaine Luneau-Papin (2005)

Dit is een muscadet op droesem die uitstekend veroudert! Deze verfijnde en complexe klassewijn past perfect bij kreeft of fijn gevogelte. Hiermee zal je je gasten en alle wijnliefhebbers vast en zeker verrassen.

---

6. Fettuccine al tartufo van Filotea

Deze fettuccine worden met de hand gemaakt volgens de ambachtelijke Italiaanse traditie. De perfecte structuur zorgt ervoor dat deze doordrongen worden door gelijk welke saus die erbij geserveerd wordt. Verwen jezelf met de volgende variëteiten: natuur, met truffel, met knoflook en peterselie, met paprika of met spinazie en citroen.

---

7. De wijnen van het domein Entre-Deux-Monts

Gelegen in het uiterste zuiden van West-Vlaanderen, tussen twee bergen (de Rode en de Zwarte Berg), ligt de wijngaard Entre-Deux-Monts. Het landgoed van de grootvader, het idee van de vader en de knowhow van de zoon: de succesformule van de familie Bacquaert levert frisse, elegante en aromatische wijnen op. Probeer Belgische wijn, je zal het je niet beklagen! (Chardonnay, Pinot blanc, Pinot noir)

---

8. Kastanjecrème van Angelina

Het beroemde theesalon van Angelina brengt al sinds zijn oprichting in 1903 de meest veeleisende fijnproevers in verrukking. Zijn kastanjecrème is het onontbeerlijke ingrediënt van de heerlijke Mont-Blanc, een perfecte afsluiter van een diner in «Witte Kerst»-sfeer. Maar de crème kan ook als finishing touch dienen voor al je gebakjes en is uitstekend om je fijnste desserts te perfectioneren.

---

9. Crème van hazelnoot en honing van Bee Sweet

Deze crème is een meesterlijke delicatesse uit Italië, gemaakt met een ongeëvenaarde knowhow. Het resultaat is een explosie van zoetheid waarmee je jouw hartige recepten kan sublimeren, en die ook in de meest gastronomische desserts kan worden verwerkt.

---

10. Amandelgebakjes van Rob

Deze mini-cakes worden met passie bereid in de bakkerij van Rob. Het geheim van hun rijke smaak? Een strenge selectie van de beste ingrediënten en het feit dat ze met de hand worden gemaakt. In geen geval te vergelijken met industriële gebakjes!
Deze zoetigheden, waarbij je de keuze hebt tussen een gewone en een chocoladevariant, zijn stuk voor stuk hapjes van plezier, ideaal als dessert of voor bij de koffie.

---

11. Oerklassieke snoepjes van Boissier

Maison Boissier is een vaste waarde die sinds 1827 gekend is voor haar kleine bolvormige snoepjes, verpakt in charmante doosjes. Net zoals de Madeleine van Proust, roept de tedere smaak van deze zoetigheid een nostalgisch gevoel naar je jeugd op.
Onder de kerstboom zorgen deze pakjes zonder twijfel voor blije gezichten.