Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 stuks gambero rosso
  • 120 g risottorijst
  • 10 stampers saffraan
  • 1 klontje boter
  • 1 klontje geklaarde boter (of ghee)
  • 10 g geraspte parmezaan
  • 1 stukje sjalot
  • 1 stukje cime di rapa
  • 60 cl gevogeltebouillon
  • 1 dl witte wijn
  • Zout en peper

Bereiding :

  1. Bak de fijngesnipperde sjalot in een klontje boter glazig op een zacht vuurtje en voeg dan de risottorijst toe.
  2. Meng de rijst goed met de boter en laat 1 minuut garen. Voeg daarna de saffraanstampers en de witte wijn toe. Giet de gevogeltebouillon gedurende de kooktijd (ongeveer 18 minuten) geleidelijk bij de rest.
  3. Voeg aan het einde de parmezaan toe.
  4. Snijd de gambero rosso in 2 en bak ze 30 seconden lang aan de vleeskant, in geklaarde boter. Kruid de gamba's met peper en zout.
  5. Was en versnijd de cime di rapa. Bak een paar seconden in de pan waarin u de gambero rosso hebt gebakken.
  6. Leg de risotto op de borden met behulp van een kookring, schik de gamba's en cime di rapa erbovenop... en geniet!