Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Gambero rosso en risotto met safran de Cotchia
07 Mar 2019
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 stuks gambero rosso
- 120 g risottorijst
- 10 stampers saffraan
- 1 klontje boter
- 1 klontje geklaarde boter (of ghee)
- 10 g geraspte parmezaan
- 1 stukje sjalot
- 1 stukje cime di rapa
- 60 cl gevogeltebouillon
- 1 dl witte wijn
- Zout en peper
Bereiding :
- Bak de fijngesnipperde sjalot in een klontje boter glazig op een zacht vuurtje en voeg dan de risottorijst toe.
- Meng de rijst goed met de boter en laat 1 minuut garen. Voeg daarna de saffraanstampers en de witte wijn toe. Giet de gevogeltebouillon gedurende de kooktijd (ongeveer 18 minuten) geleidelijk bij de rest.
- Voeg aan het einde de parmezaan toe.
- Snijd de gambero rosso in 2 en bak ze 30 seconden lang aan de vleeskant, in geklaarde boter. Kruid de gamba's met peper en zout.
- Was en versnijd de cime di rapa. Bak een paar seconden in de pan waarin u de gambero rosso hebt gebakken.
- Leg de risotto op de borden met behulp van een kookring, schik de gamba's en cime di rapa erbovenop... en geniet!
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting