Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Warme soufflé met Grand Marnier
Ingrediënten:
Voor de bakkersroom:
- Melk - 1 l
- Vanillestokje - 1
- Eidooiers - 7
- Suiker - 180 g
- Maïzena - 90 g
- Grand Marnier - 1 dl
- Zachte boter - 100 g
Voor het opgeklopte eiwit:
- Eiwitten - 6
- Suiker - 1 soeplepel
Bereiding:
De bakkersroom:
- Meng de suiker en de eidooiers en voeg de maïzena toe.
- Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en meng onder de vorige bereiding. Zet op een zacht vuur en roer voortdurend tot de massa dikker wordt.
- Voeg de Grand Marnier toe en stort op een schotel.
De opgeklopte eiwitten:
- Klop de eiwitten op tot sneeuw samen met de suiker en meng voorzichtig onder de bakkersroom (voor 400 g bakkersroom voegt u 200 g opgeklopte eiwitten toe).
- Dresseer in soufflévormen en bak in de oven op 170 °C gedurende 15 minuten.
Wijnsuggestie:
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting