Ingrediënten:

Voor de bakkersroom:

  • Melk - 1 l
  • Vanillestokje - 1
  • Eidooiers - 7
  • Suiker - 180 g
  • Maïzena - 90 g  
  • Grand Marnier - 1 dl 
  • Zachte boter - 100 g

Voor het opgeklopte eiwit:

  • Eiwitten - 6
  • Suiker - 1 soeplepel

Bereiding:

De bakkersroom:

  1. Meng de suiker en de eidooiers en voeg de maïzena toe.
  2. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en meng onder de vorige bereiding. Zet op een zacht vuur en roer voortdurend tot de massa dikker wordt.
  3. Voeg de Grand Marnier toe en stort op een schotel.

De opgeklopte eiwitten:

  1. Klop de eiwitten op tot sneeuw samen met de suiker en meng voorzichtig onder de bakkersroom (voor 400 g bakkersroom voegt u 200 g opgeklopte eiwitten toe).
  2. Dresseer in soufflévormen en bak in de oven op 170 °C gedurende 15 minuten.

Wijnsuggestie: