Het roséfestival besprenkelt je zomer met een wel heel rooskleurige selectie. Lichte, fruitige of volle wijnen ontpoppen zich tot de grote sterren tijdens zonovergoten zomerplezier en barbecues met vrienden. Ontdek meteen onze 5 must-haves.


Côtes de Provence 2020 - Château d’Esclans - Whispering Angel

Vraag je je af welke wijn de beste is uit deze streek? Wij hebben het antwoord! Met ongeziene, innoverende wijnbouwmethodes heeft Le Château d'Esclans namelijk zijn ambitie waargemaakt: een van de beste Provençaalse rosés ter wereld maken. De druivenrassen grenache, rolle, syrah, cinsault en tibouren geven deze wijn een gulle, fruitige smaak en een verrassend intens aroma, met een heerlijk soepele afdronk. De bleke, koraalroze kleur maakt het geheel nog eleganter. Een prachtrosé voor wie van verfijning houdt!

DAÏ Coteaux du Verdon 2019 - Myrko Tépus (nieuw)

De assemblage van deze mooie terroirwijn bestaat uit grenache en cinsault van oude wijnranken. De druiven worden geoogst wanneer ze goed rijp zijn en geven de rosé zo een heerlijke wijntoets met oprechte aroma's. Om nog meer te genieten van de aangename textuur en al het goede dat deze fles te bieden heeft, decanteer of lucht je de wijn het best vooraf. Deze biowijn, die ook volgens meerdere biodynamische principes werd gemaakt, is zonder twijfel een van de lekkerste nieuwigheden bij Rob!

Rosato 2020 - Ampeleia (nieuw)

Deze rosé is de eerste wijn van Ampeleia en wordt slechts in zeer kleine hoeveelheden gevinifieerd in de Toscaanse streek Maremma. De biodynamische wijnbouwer gebruikt carignan en alicante nero (grenache), en dat proef je in de aroma's van rood fruit. De perfecte wijn voor bij een stukje rundvlees of een pittiger gerecht. Een levendige rosé met een niet te zwaar alcoholgehalte, die makkelijk wegdrinkt in goed gezelschap.

Cassis rosé 2020 - Clos Sainte Magdelaine (nieuw)

De wijnranken op dit domein kijken uit over de Middellandse Zee en worden dus dagelijks bevochtigd met zeenevel. Dat is wat deze rosé van Clos Sainte Magdelaine met zijn jodiumtoetsen zo uniek maakt! De gecertificeerde biowijn is een assemblage van grenache, cinsault en mourvèdre. Zijn frisse, gulle smaak en zijn volume in de mond maken van deze rosé de ideale partner voor zeevruchten in een lekker zomergerecht.

Côtes de Provence 2019 - Clos Cibonne Tradition (nieuw)

Deze cru classé van Clos Cibonne uit de Côtes de Provence (BOB) is een ode aan een van de oudste druivenrassen: de tibouren. Deze druiven kunnen alleen volledig rijpen op de meest uitgelezen, zonnige plekken aan de kust van de Middellandse Zee. Deze rosé met betoverende aroma's van subtiele specerijen past harmonieus bij tal van gerechten: bouillabaisse, curry met lamsvlees, een aspergesalade met balsamico en parmezaan ... Laat je culinaire creativiteit de vrije loop. Wij trekken onze fles alvast open!