Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Rund, truffelmousse en -kroketten, aardappelchips en biet
21 Jan 2021
Ingrédiënten voor 2 personen
Voor de truffelkroketten
- 2 gemiddeld grote aardappelen
- 1 el wittetruffelcrème
- 1 klontje hoeveboter
- 3 el melk
- 1 ei
- 50 g bloem
- 50 g paneermeel
- Peper en zout
Voor de aardappelchips
- 1 grote aardappel
- Fleur de sel
Voor het rundvlees
- 200 g Belgische runderfilet
- 1 klontje boter
- Peper en zout
Voor de truffelmousse
- 5 cl melk
- 1 klontje truffelboter
Voor de biet
- 1 chioggia-biet
Voor de afwerking
- Enkele zonnebloemscheutjes (optioneel)
- Zwarte peper
Bereiding
Voor de truffelkroketten
- Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en doe ze in een pot met water.
- Laat de aardappelblokjes koken tot ze erg zacht zijn.
- Laat de blokjes uitlekken, doe ze weer in de pot en pureer ze met een aardappelstamper.
- Voeg de melk en de truffelcrème toe.
- Stamp de puree tot deze een beetje elastisch wordt.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Klop het volledige ei los.
- Maak balletjes van de puree en rol ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
- Zet de kroketten koel opzij en bak ze net voor het opdienen in frituurolie op 180 °C.
Voor de aardappelchips
- Schil de aardappel.
- Snij hem in fijne plakjes met de mandoline.
- Verwarm de friteuse op 180 °C.
- Laat de aardappelplakjes enkele minuten bakken in de frituurolie.
- Leg de chips op keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.
- Strooi er wat zout over en zet opzij.
Voor de biet
- Snij de biet in fijne plakjes met de mandoline.
- Snij elk plakje in twee halve cirkels.
- Zet ze vervolgens opzij.
Voor de truffelmousse
- Verwarm de boter en de melk samen in een steelpan.
- Laat schuimen met behulp van een staafmixer.
Voor het rundvlees
- Kruid het rundvlees met zout.
- Laat de boter smelten in een hete pan.
- Leg het vlees in de pan en bak het naar wens.
- Laat het vlees na het bakken een paar minuutjes rusten. Bedek het vervolgens met aluminiumfolie en zet het nog twee minuten op 180 °C in de oven.
- Neem het vlees uit de oven en kruid het met peper.
Voor de afwerking
- Snij het rundvlees in blokjes en leg ze op een bord.
- Schik de aardappelchips en bietplakjes tussen de vleesblokjes.
- Leg de kroketten, zonnebloemscheutjes en truffelmousse erbij. Geef een draai aan de pepermolen en dien op.