Ingrédiënten voor 2 personen

Voor de truffelkroketten

  • 2 gemiddeld grote aardappelen
  • 1 el wittetruffelcrème
  • 1 klontje hoeveboter
  • 3 el melk
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 50 g paneermeel
  • Peper en zout

Voor de aardappelchips

  • 1 grote aardappel
  • Fleur de sel

Voor het rundvlees

  • 200 g Belgische runderfilet
  • 1 klontje boter
  • Peper en zout

Voor de truffelmousse

  • 5 cl melk
  • 1 klontje truffelboter

Voor de biet

  • 1 chioggia-biet

Voor de afwerking

  • Enkele zonnebloemscheutjes (optioneel)
  • Zwarte peper

Bereiding

Voor de truffelkroketten

  1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en doe ze in een pot met water.
  2. Laat de aardappelblokjes koken tot ze erg zacht zijn.
  3. Laat de blokjes uitlekken, doe ze weer in de pot en pureer ze met een aardappelstamper.
  4. Voeg de melk en de truffelcrème toe.
  5. Stamp de puree tot deze een beetje elastisch wordt.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Klop het volledige ei los.
  8. Maak balletjes van de puree en rol ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
  9. Zet de kroketten koel opzij en bak ze net voor het opdienen in frituurolie op 180 °C.

Voor de aardappelchips

  1. Schil de aardappel.
  2. Snij hem in fijne plakjes met de mandoline.
  3. Verwarm de friteuse op 180 °C.
  4. Laat de aardappelplakjes enkele minuten bakken in de frituurolie.
  5. Leg de chips op keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.
  6. Strooi er wat zout over en zet opzij.

Voor de biet

  1. Snij de biet in fijne plakjes met de mandoline.
  2. Snij elk plakje in twee halve cirkels.
  3. Zet ze vervolgens opzij.

Voor de truffelmousse

  1. Verwarm de boter en de melk samen in een steelpan.
  2. Laat schuimen met behulp van een staafmixer.

Voor het rundvlees

  1. Kruid het rundvlees met zout.
  2. Laat de boter smelten in een hete pan.
  3. Leg het vlees in de pan en bak het naar wens.
  4. Laat het vlees na het bakken een paar minuutjes rusten. Bedek het vervolgens met aluminiumfolie en zet het nog twee minuten op 180 °C in de oven.
  5. Neem het vlees uit de oven en kruid het met peper.

Voor de afwerking

  1. Snij het rundvlees in blokjes en leg ze op een bord.
  2. Schik de aardappelchips en bietplakjes tussen de vleesblokjes.
  3. Leg de kroketten, zonnebloemscheutjes en truffelmousse erbij. Geef een draai aan de pepermolen en dien op.