Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Sinterklaas Speculoos
02 Dec 2021
Sinterklaas is druk bezig in de keuken om heerlijke speculaas bij Rob te brengen voor alle brave kinderen. Wil jij zelf aan de slag gaan ? Ontdek hieronder het recept van onze hoofbakker Thierry om deze traditionele sinterklaaskoekjes zelf te bakken.
Ingrediënten
- - 400 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- - 675 g bruine suiker
- - 10 g speculaaskruiden (Comptoir des Épices)
- - 1025 bloem
- - 1 flinke snuf zout
- - 5 g bicarbonaat (of bakpoeder)
- - 125 g warm water (maar niet heet)
Bereiding
- 1. Meng de boter, suiker en zout.
- 2. In een aparte kom, meng de bloem, de specerijen en het bicarbonaat.
- 3. Voeg het droge mengsel toe aan het boter-suikermengsel.
- 4. Voeg geleidelijk het water toe en kneed het deeg tot een glad mengsel.
- 5. Idealiter laat je het deeg 1 nachtje rusten in de koelkast zodat alle kruiden goed in het deeg trekken.
- 6. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 3-4 mm. Snijd in de gewenste vormen.
- 7. Bak de koekjes tijdens 10 à 12 minuten in een op 180°voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
En nu maar smullen!