Sinterklaas is druk bezig in de keuken om heerlijke speculaas bij Rob te brengen voor alle brave kinderen. Wil jij zelf aan de slag gaan ? Ontdek hieronder het recept van onze hoofbakker Thierry om deze traditionele sinterklaaskoekjes zelf te bakken.


Ingrediënten

  • - 400 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • - 675 g bruine suiker
  • - 10 g speculaaskruiden (Comptoir des Épices)
  • - 1025 bloem
  • - 1 flinke snuf zout
  • - 5 g bicarbonaat (of bakpoeder)
  • - 125 g warm water (maar niet heet)

Bereiding

  • 1. Meng de boter, suiker en zout.
  • 2. In een aparte kom, meng de bloem, de specerijen en het bicarbonaat.
  • 3. Voeg het droge mengsel toe aan het boter-suikermengsel.
  • 4. Voeg geleidelijk het water toe en kneed het deeg tot een glad mengsel.
  • 5. Idealiter laat je het deeg 1 nachtje rusten in de koelkast zodat alle kruiden goed in het deeg trekken.
  • 6. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 3-4 mm. Snijd in de gewenste vormen.
  • 7. Bak de koekjes tijdens 10 à 12 minuten in een op 180°voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

En nu maar smullen!