Wilt u graag de wereld van whisky (her)ontdekken? Vincent, onze specialist in sterkedranken, heeft een degustatiekoffer met 9 exclusieve pareltjes voor u samengesteld.


Ierland - Single grain whisky Teeling (46°)

Teeling is een bijzonder zeldzame fles uit Ierland. Deze singlegrainwhisky rijpt van begin tot eind op vaten van cabernet sauvignon uit Californië. Zijn prachtige amberkleur gaat vergezeld van een kruidige aanzet met rijke toetsen van rode vruchten. In de droge afdronk voeren hout en specerijen de boventoon.

Japan - Blended whisky Mars Kasei (40°)

Kasei – Japans voor 'Mars' – is een mout- en graanwhisky uit een blend van verschillende vaten. Deze zachte en heerlijk ronde whisky is het toonbeeld van de Japanse stijl: toetsen van witte bloemen vloeien samen met aroma's van rijp fruit (groene appel, witte druif) en een vleugje gebak in de afdronk. Een ietwat rokerige toets maakt de intense, verfijnde smaakervaring compleet.

VS - Roggewhisky Rittenhouse (50°)

Rittenhouse Rye is een historische roggewhisky, die naar de letter van de traditie wordt gemaakt in de distilleerderij van Heaven Hill: minimaal 51% rogge, rijpingsproces van minstens 4 jaar, botteling op 100 proof (of 50°) ... Deze whisky met zijn rijke en aromatische profiel is dan ook een absolute ster in het noordoosten van de Verenigde Staten. Rijke toetsen van rogge en edelhout gaan vergezeld van een heerlijk vleugje gekonfijt fruit (citrusvruchten), bloemen (lelie, etherische irisolie), vers gesnipperde kruiden en nobele specerijen.

Schotland - Scotch single malt whisky Fettercairn 12 jaar (40°)

Fettercairn is hét symbool van Schotland en kreeg als tweede distilleerderij van het land een vergunning, in 1824. Een ervaren distilleerderij met een rijke traditie dus. Deze singlemaltwhisky is het resultaat van een unieke distillatiemethode uit de jaren 1950, waarbij alleen de lichtste alcoholische bestanddelen worden doorgelaten. De whisky rijpt op bourbonvaten en ontwikkelt aroma's van vanille met een mondgevoel van tropisch fruit, nectarine en gember.

Schotland - Scotch single malt whisky Arran Sherry Cask (55,8°)

Deze Arran rijpt van begin tot eind op voor de eerste keer gevulde sherryvaten, die zorgvuldig worden geselecteerd door de meester-distillateur. Dat resulteert in een elegante, maar tegelijk complexe en robuuste whisky met toetsen van zachte specerijen, chocolade en gedroogd fruit.

Schotland - Scotch single malt whisky Tomatin 12 jaar (43°)

Tomatin 12 jaar wordt gemaakt met het zachte water van Alt-na-Frith dat door de bergen van Monadhliath sijpelt. Het rijpingsproces op oude bourbon- en sherryvaten levert een zachte, smeuïge whisky op. De rijke en evenwichtige smaak wordt gekenmerkt door de zoete aroma's van sappig fruit (appel, peer) en karaktervolle noten. Een lange, olieachtige afdronk maakt de smaakervaring compleet.

Schotland - Scotch single malt whisky Croftengea Peated (52,5°)

Deze singlemaltwhisky komt uit de bekende onafhankelijke bottelarij Cooper's Choice (The Vintage Malt Whisky Co) en werd in 2019 gebotteld na een rijpingsproces van 13 jaar op één bourbonvat. Toetsen van vanille gaan mooi samen met een vleugje turfrook en geroosterde noten.

Schotland - Single malt whisky Finlaggan Old Reserve (40°)

Deze mysterieuze singlemaltwhisky komt uit een distilleerderij waarvan de naam zorgvuldig geheim wordt gehouden. Hij dankt zijn naam aan het meer van Finlaggan op het eiland Islay. De ietwat medicinale en rokerige geur gaat vergezeld van een aroma met toetsen van ziltige turfrook, en een lange afdronk met een vleugje eik en pepermunt.

Schotland - Biologische scotch single malt whisky Nc'Nean (46°)

Deze gecertificeerde biologische singlemaltwhisky staat in het teken van ecologie: hij zit in gerecycleerde glazen flessen en bij de productie komt alleen hernieuwbare energie kijken. Deze whisky wordt bovendien gemaakt op basis van biologische gerst uit Schotland. Hij rijpt op vaten van rode wijn en whisky uit Amerika en biedt een zachte, smeuïge smaakervaring met toetsen van citrusvruchten, perzik, abrikoos en specerijen.

 


De degustatiekoffer is voor € 49,95 verkrijgbaar bij Rob The Cellar.

Ontdek ook de Spirit Box selected by Rob met 9 van onze beste rums.