Al 4 jaar raken de keldermeesters van Rob in vuur en vlam tijdens Spirits in the Cellar. In onze rekken vindt u dan een selectie van zowat 30 sterkedranken voor verwenprijzen, van absolute klassiekers tot interessante nieuwigheden. Trakteer uzelf van 16 mei tot en met 13 juni op een van de 5 favorieten van onze expert Vincent. Puur of on the rocks, voor een ongeëvenaard genot.

 

Scotch singlemaltwhisky Mortlach 16 jaar

Deze 16 jaar oude whisky behoort tot een trio van exclusieve whisky's. Hij is gerijpt in sherryvaten, die de intense smaken verzachten die zo kenmerkend zijn voor de stokerij.

Naast de aroma's van gember en sinaasappelschil merkt u ook toetsen op van geroosterde kastanjes, appeltaart, zwarte bessen en kweepeer. In de mond proeft u eikenhout en pruim, kruidnagel, macadamianoot en een zweempje terracotta. De afdronk geeft lang aanhoudende toetsen van oliehoudende noten en rozijnen prijs.

Verwenprijs : 94,50€

 

Scotch singlemaltwhisky Talisker 8 jaar

Een brutale en directe whisky uit het ruige klimaat van het Isle of Skye. De krachtige aroma's van pekel die Talisker zo kenmerken, zijn volgens de legende te danken aan een zeemonster dat de omgeving van de stokerij bewaakt.

Een oprechte single malt met toetsen van granen, zeewier en rook. In de mond proeft u zout, zachte en rokerige toetsen en een dominerende turfsmaak. Die rokerigheid blijft aanwezig tot in de afdronk.

Verwenprijs : 115€

 

Rum Guyana Port Mourant 12 jaar, Compagnie des Indes

Deze door Compagnie des Indes geselecteerde rum is gemaakt in Port Mourant, de enige stokerij die nog overblijft in Guyana. Deze uitstekende rum, die 12 jaar mocht rijpen, heeft een bleke amberkleur en complexe aroma's.

De neus is floraal met accenten van witte bloemen, abrikozen en gebak. In de mond zijn er druiven en mirabelpruimen te bespeuren.

Verwenprijs : 61,20€

 

Armagnac 15 jaar, Domaine d'Aurensan

Deze armagnac is gedistilleerd van witte ugnidruiven en samengesteld uit 4 vaten van minstens 15 jaar oud. In totaal zijn er 2400 genummerde, met was verzegelde flessen geproduceerd, die elk in zijdepapier gewikkeld en in een etui verpakt zijn om hun topklasse te benadrukken.

Het charmante aroma onthult gedroogd fruit en in de mond is de armagnac fris en licht, met gebrande cacaotoetsen. De zuivere aroma's en het heerlijk diepe karakter zijn ideaal om de streek Ténarèze te ontdekken.

Verwenprijs : 83,70€

 

Kyrö Gin

De gin Kyrö is diepgeworteld in de ongerepte Finse natuur. Hij is gedistilleerd van 13 traditionele botanicals en 4 andere, lokaal geteelde planten. Combineer deze gin met Fever Tree Indian Tonic, veel ijsblokjes, enkele veenbessen en een takje rozemarijn om alle lichtheid en frisheid van de Finse zomer in een glas te proeven.

In de neus merkt u zoete citrusvruchten op, terwijl de smaak bitter-kruidig is met toetsen van peper, rogge en essentiële olie van moerasspirea.

Verwenprijs : 33,95€

 

SAVE THE DATE

Spirits in the Cellar staat steevast garant voor heel wat mooie ontdekkingen. We nodigen u dan ook graag uit in Rob The Cellar voor een verrassende degustatie op zaterdag 11 juni 2022 van 11 tot 18 uur. Op het programma: 7 tafels met zorgvuldig geselecteerde sterkedranken om te degusteren in het gezelschap van enkele experts.

 


Wilt u ons volledige alcoholassortiment ontdekken? Neem dan een kijkje in onze e-shop of kom langs bij Rob The Cellar.

Denk eraan: van alcohol geniet u met mate.