Ingrediënten (4 personen)

  • 800 g staartvisfilet
  • 100 g serranoham
  • 4 jonge wortelen
  • 1 Paksoi
  • 4 lente uitjes
  • 100 g boter
  • 100 g groene mini asperges
  • peper en zout
  • 4 dl visfumet
  • 2 dl room
  • 1 theelepel matchapoeder
  • 1 el citroensap

Bereiding

  1. Schil de worteltjes en doe ze in lange reepjes en pocheer ze kort.

  2. Doe in een pan wat boter en en doe er de gepocheerde wortelen, de in stukjes gesneden paksoi, lente ui en groene asperges bij en laat zachtjes stoven. Kruid af met peper en zout.

  3. Doe de staartvisfilets in stukjes en draai er een plakje serranoham rond.

  4. Voor de saus: Doe de visfumet in een sauspannetje en laat voor de helft inkoken. Doe er de room bij en laat verder inkoken tot sausdikte. Doe er de matchapoeder bij en verfris met het citroensap. Kruid verder af met peper en zout.

  5. Bak de stukjes vis in wat boter aan.

  6. Dresseer samen met de groentjes in een diep bord en doe er wat saus bij.

  7. Serveer eventueel met wat gnocci.


Een recept van 2belgianfoodies