Ingrediënten (voor 8 personen):

Voor de gekonfijte puntpaprika:

  • 4 puntpaprika’s
  • Peper en zout
  • Suiker
  • Herbes de provence
  • Olijfolie

Voor de tartaar van krab met avocado:

  • 100 g king krab of noordzeekrab
  • 1 avocado
  • 1 sjalot
  • ¼ st venkel
  • Groen van de venkel
  • Sushi azijn
  • Zure room

Voor het aardappeltoastje:

  • Vastkokende aardappel(s)
  • Geklaarde boter
  • Venkelzaad
  • Gerookt maldonzout

Voor de venkel aïoli:

  • De rest van venkel
  • 4 teentjes look
  • 1 snuifje suiker
  • Een scheutje Ricard
  • Eventueel een mespuntje Xantana

Voor de afwerking:

  • Borage bloemetjes 
  • Geroosterd venkelzaad

Bereiding:

Voor de gekonfijte puntpaprika:

  1. Pof de puntpaprika’s gedurende 15 min in de oven bij 160° C.
  2. Haal de puntpaprika’s uit, stop ze in een plastic zakje en laat ze afkoelen.
  3. Pel ze en verwijder de zaadjes.
  4. Bestrooi ze met de kruiden en strijk in met olijfolie en zet ze gedurende een 10-tal min terug in de oven bij 160° C (kan ook minder/droog).

Voor de tartaar van krab met avocado:

  1. Snijd de king krab, sjalot, venkel en avocado in zeer fijne brunoise.
  2. Werk op met sushi azijn en zure room.
  3. Meng er het groen van de venkel onder.
  4. Laat de tartaar mooi koud worden in de frigo.
  5. Rol deze tartaar strak op in de gekonfijte paprika’s.

Voor het aardappeltoastje:

  1. Was de grootste aardappels en snijd ze met de schil in fijne schijfjes (gebruik hiervoor een snijmachine/mandoline).
  2. Besmeer ze met geklaarde boter en leg ze dakpansgewijs na elkaar op een rijtje. Bestrooi met venkelzaad en gerookt maldonzout en laat hard worden in de frigo.
  3. Snijd bij en bak af tussen 2 bakmatjes bij 160° C tot goudgeel en krokant.

Voor de venkel aïoli:

  1. Snijd de restjes van de venkel in fijne reepjes en pel de look.
  2. Kleur beide aan met olijfolie en bestrooi met een klein snuifje suiker en flambeer met ricard.
  3. Laat zachtjes garen op een zacht vuurtje onder deksel tot alles mooi zacht is. Mix glad (eventueel met een klein beetje Xantana).
  4. Laat afkoelen en meng er eventueel wat mayonaise onder. Breng op smaak met peper en zout.

 

Smakelijk !

Recept van Hap&Tap https://www.hap-en-tap.be/