Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 3 tongfilets per persoon
  • 25 cl room
  • 20 cl vers sinaasappelsap
  • 100 g verse geitenkaas
  • 1 bosje bieslook
  • 2 sinaasappels
  • 25 cl visfumet

Bereiding:

  1. Laat de visfumet tot de helft inkoken en voeg er dan het sinaasappelsap aan toe. Laat het geheel verder inkoken en voeg er dan de room aan toe. Dit gaan we opnieuw verder laten inkoken tot de gewenste dikte. Let op: het mag niet te dik zijn, want door de kaas eraan toe te voegen, gaat de saus sowieso nog dikker worden. Voeg er nu de geitenkaas geleidelijk aan toe tot je een gladde saus bekomt. Kruid met witte gemalen peper (kwestie van geen zwarte spikkels te krijgen) en zout.
  2. Kruid de tongfilets met peper en zout en draai ze tot rolletjes. Steek vast met een stokje.
  3. Boter een bakplaat of ovenschaal in en schik er de tongfilets in. Overgiet met visfumet tot de rolletjes bijna onderstaan. Gaar de tongrolletjes in de voorverwarmde oven bij 160° C gedurende ca. 10 min of tot ze gaar zijn.
  4. Snijd de sinaasappels in partjes tot op het vruchtvlees (peler à vif).
  5. Dresseer de tongfilets op het bord. Vergeet niet om de stokjes eruit te halen.
  6. Schep de saus errond. Dresseer de sinaasappelpartjes en de bieslook zo dat het geheel een bloem vormt.
  7. Ik schikte in het hart van de sinaasappelbloem nog een eetbaar bloemetje.

 

Smakelijk !

Recept van Hap&Tap https://www.hap-en-tap.be/