In Zwitserland kent de productie van kazen een zeer lange traditie. Elke regio onderscheidt zich door haar eigen kaasspecialiteiten. Elke kaas heeft zijn verhaal, zijn persoonlijkheid. En de Zwitserse kwaliteit, synoniem van hoge eisen, is geen mythe. Het team van Vom Chaeser waakt erover om deze identiteit in stand te houden.

De deskundigheid van het Huis Vom Chaeser bestaat erin verschillende specialiteiten te selecteren die geproduceerd worden in dorpskaasmakerijen, en dit in samenwerking met de melkproducent en de kaasmaker, om uiteindelijk bij de eindconsument terecht te komen. Elk lid van het team van Vom Chaeser speelt een belangrijke rol in deze mensenketen. Zeker omdat deze activiteit garant staat voor de economische ontwikkeling van een hele regio.

De verse melk wordt elke dag geleverd aan de dorpskaasfabrieken. Meteen daarna ontwikkelt de meester-kaasmaker zijn creaties. De kazen worden regelmatig geproefd om de kwaliteit van de rijping te beoordelen. Daarna verwennen deze artisanale producten van uitzonderlijke kwaliteit de smaakpapillen van elke fijnproever.

Aan de bedieningstoog (in onze winkel te Woluwe)

• Noble, in kelders gerijpt kaasje met een subtiele en volle smaak

• Glacier de grindelwald,  karaktervolle kaas van bergmelk uit Grindelwald

• Roi des Cimes, 12 tot 14 maanden gerijpt in de natuurlijke grotten van Gabelspitz

• Sauvage,  karaktervolle kaas van rauwe koemelk, 12 maanden gerijpt