Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Onze cheese masters geven sublieme kazen een extra toets
Een uitstekende kaas is het resultaat van een veeleisende productie en een nauwgezette rijping.
Harde of gebloemde korst, schimmelen geitenkaas: stuk voor stuk lekkernijen die met passie vervaardigd worden tot de kaas rijp is.
Bij Rob kunt u rekenen op de 17 jaar ervaring van Carine Dalcq. Haar kennis, haar jarenlange ervaring en haar originele receptideeën leverden haar 10 jaar geleden de titel van Cheese Master op. Ze heeft een grote passie voor kwaliteitsproducten. Kazen natuurlijk, maar ook specerijen, kruiden, fruit, enz. die ze gebruikt in haar bereidingen (allemaal uit onze winkel).
Met Béatrice en het hele team dat u met genoegen helpt aan de toonbank, deelt ze onder meer haar reuk- en smaakemoties… en biedt ze u elke dag een vijftiental huisgemaakte kaasbereidingen aan.
Onder al haar overheerlijke creaties genieten de Brie met truffel en de Brillat-Savarin met zwarte en witte truffel duidelijk de voorkeur van de liefhebbers.
DE HUISGEMAAKTE BEREIDINGEN VAN ONZE CHEESE MASTER
• Brie Fermier de Meaux AOC met zwarte truffel
• Coulommiers Fermier AOC met abrikoos
• Brillat-Savarin met verse kruiden en Sechuanpeper
• Bundeltjes van geitenkaas
• Cigalon de Provence (geitenkaas en paprika”s)
• Geitenkaas à la Calabrese (geitenkaas, gedroogde tomaten en olijven)
Onder leiding van Julie, onze verantwoordelijke zuivelproducten, creëren de cheese masters van Rob uitzonderlijke bereidingen die uw kaasschotels naar een hoger niveau tillen, of u die nu als hoofdgerecht bestelt of er bij het dessert van geniet. Even kennismaken...
Wie zit er achter onze zuivelafdeling?
Bij Rob kunt u rekenen op de ervaring van Fabienne Vervaeke. Als jong meisje groeide ze op tussen de kaasbollen, want haar moeder was kaasmaker. In parallel met haar opleiding bleef ze haar kaaskennis uitbreiden. Na haar studiesuiteinelijk opent ze een winkel met gezonde producten. Maar haar roeping haalde haar snel in. Zo hield ze ongeveer 20 jaar lang samen met haar zus een kaaswinkel open, tot ze 4 jaar geleden bij Rob belandde. Eerst wou ze haar productkennis uitbreidenze bij onze slagerij- en visafdelingen, maar vandaag leidt ze onze zuivelafdeling op meesterlijke wijze. Haar lievelingskaas? Soumaintrain, een karaktervolle kaas met een gewassen korst uit de Bourgogne.
Samen met Béatrice, Estelle en het hele team bezorgt ze u de mooiste smaak- en geurbelevingen met originele bereidingen.
De mooiste kazen, onze erezaak
Een sublieme kaas is het resultaat van een strenge productie en een precieze rijping. Harde kaas, witschimmelkaas, blauwschimmelkaas of geitenkaas met de perfecte rijping... Zoveel heerlijke smaken om van te genieten!
Ook onze zelfgemaakte kaasbereidingen op basis van kwaliteitsproducten voelen zich thuis in onze zuivelafdeling. Ze zijn het resultaat van een kwaliteitsvolle combinatie tussen enerzijds kazen natuurlijk en anderzijds kruiden, specerijen, fruit… die we speciaal bij onze partners selecteren.
De huisgemaakte bereidingen van onze cheese masters
Klassiekers
- Brie fermier de Meaux AOC met zwarte truffel : deze witschimmelkaas van rauwe melk is een smaakbom waar menig kaasliefhebber voor smelt!
- Coulommiers fermier AOC met abrikoos : deze witschimmelkaas (tussen brie en camembert) kan de zoetheid van abrikoos perfect aan.
- Brillat Savarin met verse kruiden en szechuanpeper : deze driedubbelroomkaas, genoemd naar de uitvinder van de gastronomie, is zorgvuldig op smaak gebracht met verse kruiden.
Geitenkaas
- Geitenkaaspakketjes : een heerlijk bladerdeeghapje met verse geitenkaas en diverse smaakmakers, zoals vijgen- en notenconfituur, Provençaalse kruiden, honing en tijm, en truffel. Warm te serveren met een seizoenssalade.
- Cigalon uit de Provence : verse geitenkaas, gemarineerd in olijfolie, paprika en Provençaalse kruiden.
- Verse geitenkaas met gekonfijte citroen en kafferlimoen : in een licht zurig jasje van gekonfijte schillen van citroen en kafferlimoen (een exotische citrusvrucht).
- Verse geitenkaas met gekonfijte gember : een vers geitenkaasje van rauwe Ardense melk in een jasje van gekonfijte gember en een subtiele mengeling van pepers en specerijen.
Welke wijn past er bij geitenkaas? Witte wijn is de beste keuze, want de tannines in rode wijn gaan niet goed samen met de textuur en de zoute smaak van de kaas. Bij verse geitenkaas past perfect een lichtere wijn, zoals een sauvignon Touraine. Een meer uitgesproken kaas komt mooi tot zijn recht met een krachtigere en aromatische wijn, zoals een Pouilly-Fumé. |
Originele creaties
- Roquefort AOC met kweepeergelei : een krachtige blauwschimmelkaas van schapenmelk die mooi in evenwicht is met de zoetheid van de kweepeer.
- Camembert AOC met notencrème : een eenvoudige, maar perfecte combinatie.
Van het seizoen
- Brillat Savarin met witte truffel : een exclusieve bereiding met uitzonderlijke producten, verkrijgbaar in de eindejaarsperiode.
- Chèvre de Provence opgevuld met konfijt van zwarte kersen : een zomerse bereiding om iedereen te doen dromen!
- Fourme d’Ambert met chutney van limoen en chili : een blauwschimmelkaas van koemelk. Zachter dan roquefort en met een originele twist!
- Camembert AOC met chutney van pruimen : een topper in de herfst en winter.
- Munster AOC met mirabellen : een krachtige kaas met een gewassen korst en een zachte toets van zonovergoten mirabellen.
Afspraak in onze zuivelafdeling! Maak kennis met ons team en ontdek ons uitgebreide assortiment kazen.