Ingrediënten :

  • 3 bosjes waterkers
  • 125 g dikke room
  • 50 g boter
  • 1 sjalot
  • 1 klein bosje dragon
  • Zout en peper

Bereiding :

  1. Spoel de waterkers zorgvuldig en laat hem uit lekken. Haal de blaadjes van de dragontakjes. Schil en hak de sjalot.
  2. Laat de boter smelten in een stoofpan en fruit daarin de sjalot 2 min terwijl u blijft roeren. Doe de dragon en de waterkers in de stoofpan.
  3. Voeg al roerend peper en zout toe. Laat 5 min sudderen. Giet 1 liter water in de stoofpan, breng dit aan de kook en haal de pan dan van het vuur.
  4. Mix de soep fijn en zet ze terug op een zacht vuur. Doe er de room bij en roer zachtjes.
  5. Laat 5 min opwarmen zonder te laten koken. Serveer de soep lekker heet.