Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Waterkerssoep
Ingrediënten :
- 3 bosjes waterkers
- 125 g dikke room
- 50 g boter
- 1 sjalot
- 1 klein bosje dragon
- Zout en peper
Bereiding :
- Spoel de waterkers zorgvuldig en laat hem uit lekken. Haal de blaadjes van de dragontakjes. Schil en hak de sjalot.
- Laat de boter smelten in een stoofpan en fruit daarin de sjalot 2 min terwijl u blijft roeren. Doe de dragon en de waterkers in de stoofpan.
- Voeg al roerend peper en zout toe. Laat 5 min sudderen. Giet 1 liter water in de stoofpan, breng dit aan de kook en haal de pan dan van het vuur.
- Mix de soep fijn en zet ze terug op een zacht vuur. Doe er de room bij en roer zachtjes.
- Laat 5 min opwarmen zonder te laten koken. Serveer de soep lekker heet.