Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Velouté van butternut pompoen
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 butternut pompoenen
- ½ liter water
- ½ liter kippenbouillon (zie lexicon pagina 164)
- 1 gele ui
- 1 wortel
- 20 g geklaarde boter (zie lexicon pagina 164)
- 20 g zwarte truffel (melanosporum) van Franse oorsprong
- Zwart brood ‘Pumpernickel’
- 1 dl verse room 30% vet
- 1 dl volle melk
- Fijn ongeraffineerd zout en witte gemalen Muntok peper
Bereiding:
- Het zwart brood 6 minuten op 180°C in de oven drogen en verkruimelen tot paneermeel.
- De ui, de wortel, de butternuts schillen en in grote stukken snijden. Klontje boter laten smelten tot goudgele kleur en de groenten toevoegen. 5 minuten laten zweten op zacht vuur. ½ liter water en ½ liter kippenbouillon aan de kook brengen met de groenten, op smaak brengen en 40 minuten op middelhoog vuur zetten.
- Mixen, 1 dl verse room toevoegen en 3 minuten laten koken.
- In een kom gieten en schijfjes truffel en crumble van zwart brood toevoegen.
- Op maximumsnelheid de melk door de mixer halen, zodat een fijne schuimlaag ontstaat. Deze schuimlaag op de soep scheppen als afwerking.