Een zomerrecept van onze chef Alain Bergen.

Ingrediënten (voor 4 voorgerechten) :

  • Tomaten - 1 kilo
  • Komkommer - 1 stuk
  • Ui - 1 stuk
  • Rode paprika - 1 stuk
  • Scampi's - 12 stuks
  • Olijfolie - 1 dl
  • Rodewijnazijn - 1 dl
  • Verse room - 1 dl
  • Cayennepeper - 1 snuifje
  • Zout en peper van de molen

Bereiding :

  1. Snijd het equivalent van 4 eetlepels fijne brunoise van komkommer en tomaat. Bewaar in de koelkast. Snijd de rest van de groentjes in stukken van gemiddelde grootte.
  2. Bereid een marinade met olijfolie, wijnazijn, zout, peper van de molen en cayennepeper. Bestrijk de stukjes groenten hiermee. Laat een nacht marineren in de koelkast.
  3. Mix alles en voeg de verse room toe. Breng verder op smaak.
  4. Bak de scampi's op een hoog vuur in een beetje olijfolie. Breng op smaak.
  5. Dresseer met behulp van een vormpje de brunoise in het midden van een diep bordje. Giet er gazpacho rond en schik de scampi's.