Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Gazpacho en gebakken scampi's
Een zomerrecept van onze chef Alain Bergen.
Ingrediënten (voor 4 voorgerechten) :
- Tomaten - 1 kilo
- Komkommer - 1 stuk
- Ui - 1 stuk
- Rode paprika - 1 stuk
- Scampi's - 12 stuks
- Olijfolie - 1 dl
- Rodewijnazijn - 1 dl
- Verse room - 1 dl
- Cayennepeper - 1 snuifje
- Zout en peper van de molen
Bereiding :
- Snijd het equivalent van 4 eetlepels fijne brunoise van komkommer en tomaat. Bewaar in de koelkast. Snijd de rest van de groentjes in stukken van gemiddelde grootte.
- Bereid een marinade met olijfolie, wijnazijn, zout, peper van de molen en cayennepeper. Bestrijk de stukjes groenten hiermee. Laat een nacht marineren in de koelkast.
- Mix alles en voeg de verse room toe. Breng verder op smaak.
- Bak de scampi's op een hoog vuur in een beetje olijfolie. Breng op smaak.
- Dresseer met behulp van een vormpje de brunoise in het midden van een diep bordje. Giet er gazpacho rond en schik de scampi's.
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting