WIJNCURSUSSEN, MAAR DAN NET EVEN ANDERS

 

Ontdek de wijnwereld samen met ons topduo: onze keldermeester Julien Depaepe en zijn rechterhand, Julie Hutsemekers! Dit jaar nemen ze je in zes modules mee op ontdekkingstocht. Tijdens deze cursussen leer je alles over wijnboeren en hun wijngaarden.

Het concept van deze wijncursussen is exclusief: tijdens elke sessie openen we absolute topflessen,die we samen met een aantal perfect bijpassende ingrediënten degusteren. Zo wordt elke sessie een sublieme smaakbeleving

 

Ontdek ons programma hieronder:

 

In 2020 maken J&J komaf met mythes en taboes uit de wijnwereld tijdens een reeks gezellige bijeenkomsten. Ze geven je alvast hun woord: 2020 wordt een jaar vol verrassende wijnweetjes!

17/03/2020 : Feminisme in de wijnwereld

'Urban legend' of niet: zijn wijnen gemaakt door vrouwen ook echt 'vrouwelijk'?

21/04/2020 : De heropleving van de wijngaarden in Bordeaux  

Een golf van nieuwe wijnen en oude domeinen die zichzelf vernieuwen: realiteit of utopie?

19/05/2020 : Extreme wijnstreken

Sommige wijnen worden geproduceerd in onverwachte, extreme gebieden. Duik in de geschiedenis van deze fascinerende wijnstreken en hun onverschrokken wijnbouwers.

16/06/2020 : Regionale combinaties: echt of een mythe?

Hoe kies je bij een gerecht de ideale wijn? Ontdek een aantal onverwachte, maar erg onweerstaanbare combinaties.

22/09/2020 : op basis van druiven in al hun vormen (workshop)

In de aanloop naar de zomer geeft David François al zijn geheimen prijs om de beste, meest verfrissende aperitiefdrankjes samen te stellen – op basis van wijn, natuurlijk. Ons afdelingshoofd werd in 2006 verkozen tot beste barman van België.

20/10/2020 : Een iconische wijn

Deze blijft een verrassing!

 


TWEE EXPERTS LEIDEN UW LESSEN IN GOEDE BANEN 

 

Julien Depaepe

Sinds 2019 staat Julien Depaepe, gediplomeerd sommelier en trotse bezitter van een WSET-diploma, aan het hoofd van Rob The Cellar. Voor hij bij Rob terechtkwam, verdiende hij zijn sporen bij een grote Belgische importeur. Deze rasechte liefhebber van wijnen en sterkedranken richt graag de schijnwerpers op de minder bekende aspecten van de wijnwereld en gaat met plezier op zoek naar exclusieve auteurswijnen.

 

Julie Hutsemekers

Nadat Julie haar opleiding in de uitvoerende kunsten had afgerond, wilde ze zich op een vak storten dat haar al sinds haar tienerjaren fascineerde: wijn! Daarom begon ze een vierjarige opleiding tot sommelier. Tegelijk ging ze als assistent-sommelier aan de slag bij La Villa Lorraine, waar ze aan de zijde van Antoine Lehebel (Beste Belgische Sommelier van 2014) heel wat praktische ervaring en theoretische kennis opdeed. In het befaamde sterrenrestaurant leerde ze de boeiende wijnwereld nog beter kennen en kreeg ze de kans om uiteenlopende flessen te proeven.

Om haar kennis nog verder aan te scherpen en nieuwe horizonten te verkennen, begon ze in juli 2018 aan een nieuw avontuur in het team van Rob The Cellar.

 

3 verres à vins

 

ONZE WIJNCURSUSSEN VOOR 2020 ZIJN SPIJTIG GENOEG AL VOLZET.