Het team van Rob The Cellar zet het najaar vol smaak in met het grote Wijnfestival! Van 6 september tot en met 11 oktober 2021 (her)ontdek je in je glas tijdens het wijnfestival een honderdtal wijnen uit ons permanente aanbod met leuke verwenprijzen. We beschrijven kort 5 van onze mooiste pareltjes om jou te helpen bij je keuze ...


Vosne-Romanée 2019 Lécheneaut

Maison Lécheneaut, een grote naam in Nuits-Saint-Georges, beschikt over een prestigieuze positie in het hart van de Bourgondische terroirs: het omvat ongeveer twaalf hectare wijngaarden die verspreid zijn over een twintigtal van de beroemdste appellaties van de Côte de Nuits. De Vosne-Romanée 2019 - op basis van pinot noir - beschikt over een mooie rijpheid en een fluweelzachte smaak, met een kern van bosbes en zwarte bes en een zeer minerale afdronk. Om van te genieten over ongeveer tien jaar, als de wijn op zijn hoogtepunt is.

Barbaresco 2017 Produttori Del Barbaresco

De wijncoöperatie Produttori del Barbaresco zag in 1956 het licht en wordt vandaag beschouwd als een van de meest constante producenten van superieure wijnen in de Italiaanse regio Piemonte. Zo'n 56 wijnbouwers dragen hun steentje ertoe bij, in een zeer breed scala aan wijngaarden. Het warme en droge groeiseizoen van 2017 gaf deze Barbaresco rijke toetsen van zoet rood fruit, kaneel, rozenblaadjes en munt. Een fascinerende en expressieve wijn.

Mâcon Verzé 2018 Nicolas Maillet

Voor deze wijn trekken we naar de op het oosten gerichte hellingen in Verzé, een kleine gemeente in de wijnstreek rond Mâcon. Hier produceert Nicolas Maillet oprechte en evenwichtige biologische wijnen. Deze Mâcon Verzé 2018 is gemaakt op basis van chardonnay en verleidt met zijn finesse, dankzij wit en geel fruit en toetsen van witte bloemen. Het mondgevoel is open en gespannen, met een evenwicht tussen rondheid en frisheid. De afdronk is zeer mineraal, met een mooie bittere toets. Deze mooie, zuivere en expressieve wijn past bijzonder goed bij het aperitieven met vrienden.

Arbois Côte de Caillot 2018 Domaine de la Borde

Sinds 2003 kun je Julien Mareschal vinden op zijn Domaine de la Borde in Pupillin (Jura), waar hij zich heeft toegelegd op de biodynamische landbouw. Op zijn wijngaarden van vijf hectare produceert hij frisse en zuivere wijnen met een grote finesse. De Côte de Caillot, een chardonnay van 2018, heeft een citroenachtige fonkeling die doet denken aan een puligny of zelfs een chablis. Deze luchtige wijn ontwikkelt een korrelige en voelbare maritieme en minerale textuur, met een volle en vlezige aanwezigheid van fruit. Een diepe en intense wijn die uitstekend past bij vis en schaaldieren, vooral kreeft.

Champagne extra-brut Terroirs Agrapart

Agrapart & Fils produceren ongeklaarde en ongefilterde champagnewijnen, die ze van a tot z fabriceren. Van de oogst tot aan de botteling, inclusief de persing en het handmatige draaien. Hun cuvee Terroirs Extra Brut is een Blanc de Blancs champagne gemaakt op basis van chardonnaydruiven uit de grand-crupercelen van het huis in de terroirs van Avize, Oger, Cramant en Oiry. In de neus vermengen zich toetsen van witte bloemen en citrusbloesems, die ook in de mond terug te vinden zijn. De aanzet is bruut en intens en de afdronk zeer smakelijk. Dankzij de fijne bubbels is deze verfrissende en verkwikkende champagne bijzonder geschikt om je maaltijden mee te beginnen.