Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Zeebarbeel van bij ons op zijn best
Zeebarbeel is een halfvet visje met vast, delicaat vlees dat voor de kust van België en Nederland wordt opgevist. Verwar hem niet met de rode poon, want het vlees van de zeebarbeel is veel fijner. Ook al is deze vis het hele jaar door verkrijgbaar, van september tot december is hij echt op zijn best. Jean-François Janne, het hoofd van onze visafdeling, selecteert alleen de mooiste zeebarbelen, die een ereplaats krijgen in de verstoog.
Soms heeft hij zelfs prachtexemplaren die door Franse lijnvissers uit het water gehaald zijn.
Wilt u een volledige vis? Onze visexperts ontschubben hem en maken hem voor u schoon. Vraag gerust of u de levers mag meenemen voor uw vissaus!
Verkiest u een filet die u zo in de pan kunt bakken? Wij ontgraten onze filets zorgvuldig met een pincet.
Hebt u een recept voor gevulde zeebarbeel in gedachten? Dan snijden we hem met plezier voor u open.
Op welke manier u zeebarbeel ook wilt bereiden, let goed op de gaartijd en zorg ervoor dat het vlees in het midden roze blijft. Alleen dan smaakt deze vis het lekkerst!
Hebt u ideeën nodig? Laat u dan inspireren door dit recept van Frédérick Lebe ...
1. Vul twee zeebarbeelfilets met een tapenade van tomaat en truffelolie.
2. Bestrijk de bovenzijde met een dun laagje walnootmosterd.
3. Bestrooi de filets met een mengeling van paneermeel, walnoten, boter, een snufje zout en Espelettepeper. Zo krijgt de vis een heerlijk korstje.
4. Leg de vis op een licht ingeoliede plaat en zet hem 8 tot 10 minuten in de oven op 180° C.
5. Geef de korst een krokante textuur met een keukenbrander.
6. Dien op met een romige puree van aardappel en pastinaak.
Tip van onze keldermeesters:
Tarragona wit 2016 Gran Autocton 75 cl