Ingrediënten (voor 2 flinke eters)

  • 1 el sesamolie
  • 2 stengels citroengras, geplet en fijngesnipperd
  • 1 klein stukje geraspte galangal of gember
  • 2 sjalotten, in de lengte doorgesneden
  • 1/2 rode chilipeper, fijngesnipperd
  • 1 blik van 400 ml kokosmelk of -room
  • Een paar druppels vissaus
  • Het sap van een halve citroen
  • 2 of 3 blaadjes kaffirlimoen of combava (indien gewenst)
  • 200 g zalm
  • 150 g rauwe garnalen, ontdooid en gepeld
  • 1 handvol oesterzwammen
  • Enkele takjes koriander, fijngehakt
  • Zout en peper van de molen

Bereiding

  1. Verwarm de sesamolie in een kleine pot en voeg dan de galangal of gember, het citroengras, de chilipeper en de sjalotten toe. Laat alle ingrediënten fruiten op een laag vuur, zonder dat ze verkleuren.
  2. Giet de kokosmelk erbij, doe het deksel op de pot en laat alles een tiental minuten sudderen samen met de oesterzwammen en de combavablaadjes. Voeg de vissaus en het limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog een beetje limoensap of vissaus toe.
  3. Zet het vuur uit, voeg daarna de zalm en de garnalen toe en dek opnieuw af. Laat de bereiding zo'n 10 minuten rusten, tot de vis en de garnalen gaar zijn.
  4. Dien op met fijngehakte koriander en sprenkel er wat limoensap over.

Recept van La Cuisine c'est Simple