Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
Zalm met sesamzaadjes en een Aziatische salade
Ingrediënten voor 2 personen:
- Zalmfilet, zonder vel - 300 g
- Geroosterde sesamzaadjes - 2 eetlepels
- Zwarte sesam - 2 eetlepels
- Sojasaus - 1 eetlepel
- Sushiazijn - 1/2 eetlepel
- Eetlepel mirin - 1/2 eetlepel
- Nuoc mam - 1/2 eetlepel
Voor de noedels:
- Gedroogde noedels - 100 g
Voor de saus:
- Pindakaas (US style peanut butter) - 1/2 eetlepel
- Srirachapeper - 1/4 eetlepel
- Tamarindesap - 1/2 eetlepel
- Kokosmelk - 1 eetlepel
- Nuoc mam - 1 eetlepel
- Suiker - 1/4 eetlepel
- Melk - 1 eetlepel
Voor de Aziatische salade:
- Kerstomaten - 6 stuks
- Komkommer - 1/2 stuk
- Slablaadjes - 4
- Wortel - 1
- Korianderblaadjes - 6
- Muntblaadjes - 3
Voor de dressing:
- Citroensap - 4 eetlepels
- Nuoc mam (vissaus) - 4 eetlepels
- Niet-geraffineerde suiker (of palmsuiker) - 1 eetlepel
- Sjalot - 1/2
- Pindakaas - 1/2 eetlepel
- Chilipeper (facultatief) - 1/2
Bereiding:
- Laat de zalm gedurende 2 à 3 uur marineren in een mix van de sojasaus, azin, mirin en nuoc mam.
- Laat de vis drogen en omhul met een laagje geroosterde en zwarte sesam. Laat even rusten op een koele plaats.
- De noedels koken en snel laten afkoelen. Alle ingrediënten voor de saus door elkaar mengen en met die mix de noedels op smaak brengen.
- De groenten in dunne plakjes snijden, de kruiden fijnhakken en alles goed onder elkaar mengen.
- Ook de ingrediënten voor de dressing mengen en er de rauwkost mee op smaak brengen.
- Doe nu 1 eetlepel plantaardige olie in een zeer hete pan en bak de vis aan elke zijde gedurende twee tot drie minuten, met het deksel op pan (de sesam heeft de neiging om te poffen).
- Controleer de garing. De vis blijft in het midden nog wat halfgaar tot rosé.
- Opdienen kan in een rond kommetje. Leg de noedels en de rauwkost op de bodem, met daarop de vis.
- Versieren met de korianderblaadjes.
Dit gerecht is naar de hand van Greg van CookandRoll.
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- whisky
- degustatie
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- 2belgianfoodies
- dessert
- aperitief
- vin rouges
- desserts
- boisson
- truffel
- wild
- cuisine gantoise
- the original wine box by rob
- simmental
- lunch
- charcuterie
- seizoen
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- sake
- peper
- drank
- recette
- spirit box selected by rob
- tomaten
- japan
Archief