Ben jij ook verslaafd aan chocolade? Bij Rob begrijpen we je maar al te goed!  In onze patisserie en kruideniersafdeling strijden meer dan vijftien topchocolatiers voor het beste plekje in onze rekken, tot groot genoegen van fijnproevers die niet kunnen weerstaan aan deze 'guilty pleasure'. 


België wordt vaak in één adem genoemd met heerlijke chocolade. Rob voelt zich dan ook vereerd als ambassadeur van dit verfijnde product, dat bij menig aficionado in al zijn vormen in de smaak valt. 

Wie kent er niet de grote chocoladehuizen Neuhaus, Mary, Nihoul of Marcolini en Galler?  Deze vaste, tijdloze waarden pakken elk jaar opnieuw uit met echte klassiekers, maar verrassen ook met nieuwe creaties die je het water in de mond doen lopen.  Zeker bij feestelijke gelegenheden zoals eindejaar of Pasen.

De voorbije jaren deden heel wat nieuwe chocolatiers van zich spreken.  Zelfs in ons kleine Belgenlandje loopt hun aantal aardig op. Denk maar aan Frédéric Blondeel in Koekelberg, Benoît Nihant in Luik, Joost Arijs in Gent, Marc Ducobu in Waterloo, Raphaël Giot in Terhulpen en Jean-Philippe Darcis in Verviers. 

Maar ook buiten onze landsgrenzen zijn er vele cacaoliefhebbers die zich aan dit edele product toewijden en het omtoveren in onweerstaanbare lekkernijen. In Frankrijk behoren Michel Cluizel, François Pralus, Anne-Françoise Benoît (van Benoît Chocolats), Valhrona, Jean-Michel Mortreau (van Saveurs et Nature) tot de grote chocolatiers. Allemaal geven ze een eigen interpretatie aan dit topproduct, maar één ding hebben ze alvast met elkaar gemeen: een passie voor kwaliteit.

Sommige ambachtslieden geven de voorkeur aan chocolade in zijn puurste vorm, anderen gebruiken graag uiteenlopende ingrediënten (allerlei noten, specerijen van over de hele wereld, ganaches of vruchtencoulis, krokante karamel ...). Hoe origineler de smaken en texturen, hoe liever.

Wat is jouw favoriet: puur, melk, blond of wit?  Liever een praline of truffel? Smelt je voor tabletten, repen of napolitains?  Bij Rob The Gourmets' Market verwennen we je graag met al dit lekkers!