Eens de mooie lentedagen terugkeren, kunnen we ons verheugen op de start van het lamsseizoen. Ons vlees is afkomstig van de meest uitzonderlijke rassen en weiden en wordt zorgvuldig geselecteerd bij kleine fokkers, met wie we allemaal een goede band hebben. Bij ons vindt u het hele jaar lang een mooi aanbod lamsvlees...en natuurlijk een exclusieve aanbieding van 25 maart t.e.m 6 april 2024 om Pasen te vieren.

De lamskaart voor Pasen

Bio melklam uit Aveyron Greffeuille
Lam uit Aveyron Greffeuille
Lam uit Lozère
Melklam uit Lozère
Ierse lamskroon en -filet

 


BIOLOGISCH HOEVEZUIGLAM EN ‘LAITON’ MELKLAM UIT AVEYRON VAN GREFFEUILLE

Onze kleinschalige lamsfokker Greffeuille is gepassioneerd door de smaak van zijn producten. Alleen perfectie is goed genoeg voor hem. Zijn lammetjes worden gefokt in schapenstallen volgens een vast verankerde, natuurlijke lokale traditie. Ze zijn echt gelukkig in hun weide.

De bio-melklammetjes worden tot 1-1,5 maand gezoogd door hun moeder. Ook de ooien zelf voldoen natuurlijk aan alle eisen van de biologische veeteelt, met aandacht voor het natuurlijke evenwicht.

De ‘Allaiton’ Greffeuille lammen worden 3 tot 4 maanden oud en worden bijna exlcusief gevoed met  de rijke melk van hun moeder. Tijdens hun leven worden ze verzorgd volgens dezelfde tradities en met de uitgebreide vakkennis van de ambachtslieden uit Aveyron. Het vlees is lichtroos met een milde doch delicate smaak.

Gebraden, gegrild of gesmoord: elk product is uitzonderlijk en heeft een finesse, zachtheid en smaaknuances die ongeëvenaard zijn.

De grote chefs die dit vlees bereiden, raden u aan het vlees eerst kort in de pan te bakken voor u het in de oven zet. Nadien laat u het 10 minuten rusten om het te ‘pocheren’ onder een vel aluminiumfolie voor u het vlees serveert.


Wens je een stukje lamsvlees te bestellen? Geef jouw bestelling best rechstreeks door aan Jérôme en zijn team aan hun toonbank of telefonisch op dit nummer: 02 / 761.01.86. Zo ben je zeker om alles te krijgen wanneer je het wenst.