De smaken van Italië komen naar Rob

Sinds we samen met de Belgische specialist in specerijen ‘Le Comptoir des Épices’ de exclusieve pastakruidenmengeling 'Cacio e Pepe' (letterlijk 'kaas en peper') hebben ontwikkeld, heeft onze collega David slechts één doel: mensen de bekendste gerechten uit zijn geboorteland Italië leren kennen.
Al snel nam het hele team van Rob zijn aanstekelijke enthousiasme over. Het resultaat: op 4 en 5 oktober nodigen we je uit om bij ons een 100% Italiaans degustatieweekend te beleven! Als kok in hart en nieren stelt David hieronder enkele receptideeën voor die je dat weekend bij ons kunt ontdekken.

  • Pasta 'Cacio e Pepe', natuurlijk! Dit recept heeft David bedacht om de lancering van deze smaakvolle pepermengeling te vieren. Het gaat om al dente gekookte pasta gemengd met geraspte pecorino van topkwaliteit, afgewerkt met de nieuwe gemalen peper Cacio e Pepe. Strooi er wat geraspte pecorino met truffel over en klaar!
  • Een op houtvuur gebakken pizza! Net zoals bij de pasta geldt bij deze pizza 'less is more': huisbereid deeg (of kant-en-klaar deeg, zoals het biologische pizzadeeg van Rusticana, een saus van met de hand gepelde tomaten en mozzarella uit Puglia. Meer heb je niet nodig!
  • Rundscarpaccio op Italiaanse wijze. Rundvlees door onze beenhouwers in flinterdunne plakjes gesneden, besprenkelt met heerlijke olijfolie en afgewerkt met wat peper, rucola en parmezaanschilfers. Een eenvoudig gerecht dat smaakt wanneer men kwaliteitsingrediënten gebruikt.
  • Tonijntartaar zoals je die nog nooit hebt geproefd! Ben je geen visliefhebber? Misschien verrast onze chef je wel met dit gerecht!

Daarnaast voorziet onze levensgenieter natuurlijk ook enkele bijgerechtjes, zoals focaccia ‘Baked by Rob’ en mozzarella. Ook vind je bij ons andere Italiaanse specialiteiten om thuis zelf een lekkere pizza te bakken of je pasta iets extra's te geven.

Als kers op de taart hebben onze keldermeesters enkele bijpassende Italiaanse topwijnen geselecteerd, zoals de rode wijnen van Masseria Li Veli en de witte wijnen van het domein Alois Lageder.

Psst! Op 4 en 5 oktober komen ook enkele producenten langs om je persoonlijk van hun creaties te laten proeven!
De ravioli van Raviolart, bijvoorbeeld. Deze twee Italiaanse expats stellen op 5 oktober bij Rob hun originele, huisbereide ravioli voor. Op zaterdag kan je trouwens van hun herfstspecialiteit proeven: ravioli met kastanjes en ricotta.
En bij de koffie smaakt niets zo lekker als een typisch Italiaans koekje, zoals amaretti of taralli.

Zet het weekend van 4 en 5 oktober bij Rob dus alvast in je agenda. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!